Website laten maken

Wil je een aantrekkelijke website voor jouw bedrijf of organisatie? Groot gelijk, want een sterke website is een uitstekend visitekaartje! Maar: er zijn heel wat parameters die meespelen in de beslissing voor het laten maken ervan. Bij Conversal ben je alvast aan het juiste adres.

Inhoud van dit artikel:

 • Waarom een nieuwe website laten maken?
 • Hoeveel kost een website?
 • Kiezen voor het juiste CMS (content management systeem)
 • Waarom kiezen voor WordPress?
 • Hoe lang duurt het om een website te bouwen?
 • Inspirerende voorbeelden
 • Waar laat je best een website maken?

Waarom moet je een website laten maken?

Er zijn heel wat redenen waarom je als ondernemer of organisatie een website moet hebben. Die zijn vaak bedrijfsspecifiek en hangen samen met de doelstellingen van jouw organisatie. Toch zijn er een aantal algemene argumenten die voor elke onderneming gelden:

 • Een professionele website verhoogd de credibiliteit van jouw onderneming
 • Informatie is 24/7 beschikbaar voor je doelpubliek
 • Het bereik van je bedrijf verhoogd aanzienlijk (en nog meer via online kanalen)
 • Met een FAQ-sectie, agendatool, .. bespaar je heel wat tijd
 • Een domeinnaam is makkelijk te onthouden
 • Je kan jezelf op een heel toegankelijke manier voorstellen

De sterktes van Conversal?

Scoren in Google en andere zoekmachines

Bezoekers moeten makkelijk en snel op jouw website terecht komen. Wij maken jouw website volgens de regels van de kunst. Design, structuur, broncode en copywriting zijn SEO-vriendelijk. Sinds 2016 is Conversal officieel Google Partner. Wij zijn als eerste op de hoogte van de laatste nieuwigheden. Bovendien toetsen we elke nieuwe website af aan onze eigen SEO-checklist. Een website laten maken door Conversal is scoren op vlak van SEO (zoekmachineoptimalisatie).

1. Makkelijk zelf jouw website beheren

We zorgen ervoor dat je heel eenvoudig zelf jouw website kan aanpassen in het contentmanagementsysteem (CMS). Conversal werkt met CMS’en als WordPress en Laravel. Maar ook een eigen gepersonaliseerd CMS is perfect mogelijk. Ook voor een webshop op maat kan je bij ons terecht!

2. Inspelen op het toenemend mobiel surfen

Wij programmeren jouw website responsive zodat die perfect verschijnt op allerlei mobiele toestellen. We testen jouw responsive website trouwens ook in alle courante browsers.

3. Niet verrast worden door hoge of onverwachte kosten

Wij bezorgen je vooraf een duidelijke offerte voor een professionele website aan een correcte prijs.

Hoeveel kost een website?

De kostprijs van een website is enorm variabel. Het prijskaartje hangt af van een aantal parameters die de richting bepalen. Veelal kan richtprijs gegeven worden door rekening te houden met:

Kiezen voor het juiste CMS: hoe doe je dat?

Tegenwoordig stelt Google strenge eisen voor de ontwikkeling van websites. Niet elk CMS kan daar tegemoet aan komen. Wix lijkt bijvoorbeeld heel flexibel en gebruiksvriendelijk, maar moet dan weer inboeten op zijn SEO reputatie.

Welk CMS past het best bij mijn organisatie?

Na 10 jaar ervaring in Drupal, Joomla en andere trekken we bij Conversal resoluut de kaart van WordPress. Waarom? Heel simpel: de mogelijkheden zijn zo breed dat we elk tegenargument kunnen weerleggen.

Hoelang duurt het om een website te laten maken?

Een website maken kan op een dag, maar ook op een jaar. Veel hangt af van het traject dat je aflegt om tot het eindresultaat te komen. Maar ook complexiteit, samenwerking, externe partijen, … zijn van groot belang. Met andere woorden, de duurtijd om een website te laten maken is projectafhankelijk.

De duurtijd bij Conversal

Bij Conversal rekenen we op een doorlooptijd van 8 tot 10 weken voor een website op maat, waarbij we luisteren naar het volledige digitale verhaal. Ons gericht advies op basis van expertise en analyse is vaak de reden waarom onze klanten met ons in zee gaan.

Inspirerende voorbeelden

Conversal kan rekenen op samenwerkingen uit de wijde regio, tot aan de kust en terug. Meer dan 500 uiteenlopende klanten gingen jou intussen voor. Van sportclubs en politici naar tuincentra, verzekeraars of scholen.

Uit ons portfolio doen Oxfam, Vondelmolen, Jean-Jacques De Gucht en Napoleon Games wellicht een belletje rinkelen. Maar ook Okapi, Eendracht Aalst, Superprestige Diegem, scholengroep uit Ninove en jeugddienst Bien Soigné vertrouwden op onze service.

Bekijk al onze afgeleverde projecten voor klanten uit Aalst, Ninove, Denderleeuw, Gent, Wetteren, Zottegem, Vilvoorde, Halle, Merchtem, … of scroll eens door naar onze projecten!

Waar laat je best een website maken?

Een website moet er goed uit zien, maar daar stopt het niet bij. Bij Conversal ben je aan het goede adres voor een totaalpakket aan digitale diensten en online aanwezigheid. Naast webdesign helpen we je ook op vlak van strategie, webdevelopment en online marketing. Deze zaken gaan namelijk hand in hand en de expertise zit bij ons onder één dak!

Met passie gaan we aan de slag om je een persoonlijke aanpak en service op maat aan te bieden, steeds met focus op resultaat. We bieden Solution Design aan, er is de handige Marketing Scan, we leveren gebruiksvriendelijke webshops en marketing automations af, er is een glasheldere visie rond branding en website ontwerp, …

Tot slot covert Conversal het hele marketing-luik van jouw onderneming. Van zoekmachineoptimalisatie naar online adverteren of simpelweg je sociale media topfit houden; wij zetten je op weg.

Een nieuwe website laten maken? Wij zorgen ervoor!

Kies je ervoor om jouw website door ons te ontwerpen, dan kan je rekenen op onze uitgebreide dienstverlening.

 1. Met gepersonaliseerd webdesign ben je zeker van een sterke online indruk.
 2. Dankzij het professioneel webdevelopment kan je rekenen op een ijzersterke programmatie.
 3. We staan ook sterk op vlak van online marketing: graag ondersteunen we jou in het streven naar meer visibiliteit, bereik, leads en verkoop.
 4. Welke andere vraag je ook hebt over jouw online activiteiten, wij verzekeren je van een professionele aanpak aan een correcte prijs.

Kies voor een zorgeloze website bij Conversal

Andere vragen? Lees onze FAQ’s