Left Floating Right Floating
Mobile Top Curve

Laravel is het geknipte framework voor jouw website

Laravel doet bij de gemiddelde bezoeker van een website misschien niet meteen een belletje rinkelen. Maar hij of zij zal de invloed ervan wel ervaren. Het web framework vormt immers de onderliggende structuur van steeds meer performante websites en applicaties. Bij Conversal doen we er dan ook veelvuldig beroep op.

Wat is het Laravel framework?

Laravel is een van de snelst groeiende PHP frameworks. Het open source web framework wordt gebruikt voor webdevelopment, met name voor websites en webapplicaties. Zo’n framework vormt de basis van een website of applicatie. De scripttaal die hiervoor wordt gebruikt is PHP, een taal waarmee ook WordPress wordt gebouwd.

Het model-view-controller model (MVC)

Laravel gebruikt dit model, waardoor de code leesbaarder en vlot herbruikbaar wordt. Bij een MVC-ontwerppatroon zijn de data, de interactie en het ontwerp van elkaar gescheiden. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om een applicatie te onderhouden.

Blockqout Section Background

Conversal heeft voor ons een mooie, maar vooral makkelijk aanpasbare website gemaakt. Bovendien een héél goede service en alle uitleg zodat we alles zelf kunnen beheren. - Vijvers De Weerdt

Permanente verbetering

Ene Taylor Otwell kwam in 2011 op de proppen met de eerste versie van zijn web framework. Hij deed dat omdat toenmalige frameworks een aantal essentiële toepassingen misten, zoals een ingebouwde ondersteuning voor gebruikersauthenticatie en autorisatie van webapplicaties. Intussen kwamen steeds verbeterde versies van Laravel op de markt. Door het open source karakter wordt de code goed onderhouden door een grote community van ontwikkelaars.

Laravel is er voor iedereen

Lijkt zo’n web framework vooral interessant voor ontwikkelaars? Op het eerste zicht wel en onze developers zijn er inderdaad heel enthousiast over. Een community van 30.000 developers wereldwijd die een enorme helpdesk vormen, die vormt zich pas als de experts in het wereldje effectief fan zijn.

Maar Laravel is er ook voor bedrijven en organisaties die een performante website willen én voor de bezoekers van die website. Een blik op de voordelen die we hieronder opsommen, maakt dat duidelijk. Dat maakt dat het framework wordt gebruikt voor vrij eenvoudige websites, maar ook zeer geschikt is voor de complexe webapplicaties.

Idea Top Curve
Idea Bottom Curve

Benieuwd wat Laravel kan betekenen voor jouw digitaal project?

Laat ons jou uitleggen hoe wij het aanpakken.

Contacteer ons

Dit zijn de voordelen!

Developers roemen Laravel voor de heldere, vlot leesbare code. Dat is leuk voor hen, maar het levert jou als klant ook enkele uitgesproken voordelen. Zo wordt jouw website of applicatie:

 • Stabiel, veilig en betrouwbaar
 • Makkelijk uit te breiden
 • Goed te onderhouden
 • Snel ladend

Één van onze referenties: Veilingburo

Bij Veilingburo zocht men een oplossing om online veilingen te organiseren. De bedoeling was om een platform op te zetten voor het vormen van een schakel tussen kopers en verkopers. Het platform moest flexibel aan te passen zijn om te kunnen inspelen op de noden van de klanten. Laravel was hiervoor de ideale keuze en liet ons toe alles op maat te programmeren

Onze ontwerpers zorgde voor het design van de website en het klantenportaal. Voor onze Laravel ontwikkelaars bestond de uitdaging erin om het gehele biedingsproces te automatiseren. Veilingburo beheert op deze manier alle gebruikers, leads, veilingen, loten, biedingen, mailing lijsten, facturen en betalingen. Het instellen van mail templates, categorieën en het beheren van alle foto’s van de loten verloopt eveneens via het portaal.

Op vlak van mail automatisatie hebben we ervoor gezorgd dat de klant op de hoogte blijft van de geplaatste biedingen en het al dan niet winnen van een bod. Het portaal op maat laat de klanten toe om biedingen op verschillende loten te volgen, te bekijken en aan de verlanglijst toe te voegen. Als verkoper is het zelfs mogelijk om alle details over de verkochte loten op te vragen.

Waarom houden wij van open source?

Laravel is dus een open source framework, maar pakweg WordPress en WooCommerce zijn ook open source. En dat wil zeggen dat de broncode vrij beschikbaar is. Bij closed source software daarentegen is die niet toegankelijk voor de gebruiker. Open source heeft enkele niet te onderschatten troeven die we bij Conversal sterk weten te appreciëren.

 1. Er is een groot aantal plug-ins en componenten, er is vaak wel ergens in de wereld een ontwikkelaar die een bepaalde functionaliteit bedacht en ontwikkelde.
 2. Nieuwe ontwikkelingen en trends worden snel opgepikt met zo’n ruim netwerk van ontwikkelaars.
 3. Daarmee samenhangend: door regelmatige updates blijven veel bestaande open source plug-ins aangepast aan de laatste ontwikkelingen.
 4. Open source contentmanagementsystemen bevatten vaak een boel onderdelen die sterke SEO-prestaties mogelijk maken.
 5. Er zijn geen licentiekosten, dat scheelt al.

Dat alles neemt niet weg dat we met een gezond kritische geest naar alle open source software kijken. Want het kaf van het koren scheiden, dat blijkt wel eens nodig.

Top Left Curve
Home Curve

Bespreek jouw project

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul vrijblijvend het formulier in en we nemen snel contact op.

 • Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.