Laravel

LaravelLaravel is een minder bekend framework dat zich perfect leent voor verschillende toepassingen. Misschien heb je nog niet van Laravel gehoord, maar de voordelen laten zich wel duidelijk voelen bij websites die met Laravel ontwikkeld worden. En dat zijn er steeds meer! Omwille van de vele voordelen maken we bij Conversal regelmatig gebruik van het framework.

Wat is Laravel?

Laravel is een van de snelst groeiende PHP frameworks. Het open source web framework wordt gebruikt voor webdevelopment, met name voor websites en webapplicaties. Zo’n framework vormt de basis van een website of applicatie. De scripttaal die hiervoor wordt gebruikt is PHP, een taal waarmee ook WordPress development gebeurt.

Het model-view-controller model (MVC)

Laravel gebruikt het MVC model, waardoor website code makkelijker leesbaar en vlot herbruikbaar wordt. Bij een MVC-ontwerppatroon zijn de data, de interactie en het ontwerp van elkaar gescheiden. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om een applicatie of website te onderhouden.

Permanente verbetering

Taylor Otwell kwam in 2011 op de proppen met de eerste versie van zijn web framework. Hij deed dat omdat hij merkte dat toenmalige frameworks een aantal essentiële toepassingen misten, zoals een ingebouwde ondersteuning voor gebruikersauthenticatie en de autorisatie van webapplicaties.

Intussen kwamen er telkens nieuwe, verbeterde versies van Laravel op de markt. Door het open source karakter wordt de code goed onderhouden door een grote community van ontwikkelaars.

Jouw nieuw project in Laravel laten ontwikkelen?

Eén van onze referenties: Veilingburo

Veilingbureau was op zoek naar een betrouwbare oplossing om online veilingen te kunnen organiseren. Het platform moest de broodnodige schakel tussen koper en verkoper vormen. Bovendien moest het platform flexibel zijn om te kunnen inspelen op de noden van de klanten. Laravel was hiervoor de ideale keuze en liet ons toe alles op maat te programmeren.

Onze ontwerpers zorgden voor het design van de website en het klantenportaal. Voor onze Laravel ontwikkelaars bestond de uitdaging erin om het gehele biedingsproces te automatiseren. Veilingburo beheert op deze manier alle gebruikers, leads, veilingen, loten, biedingen, mailing lijsten, facturen en betalingen. Het instellen van mail templates, categorieën en het beheren van alle foto’s van de loten verloopt eveneens via het portaal.

Op vlak van mail automatisatie hebben we ervoor gezorgd dat de klant op de hoogte blijft van de geplaatste biedingen en het al dan niet winnen van een bod. Het portaal op maat laat de klanten toe om biedingen op verschillende loten te volgen, te bekijken en aan de verlanglijst toe te voegen. Als verkoper is het zelfs mogelijk om alle details over de verkochte loten op te vragen.

Laravel is er voor iedereen

Het lijkt misschien alsof zo’n web framework vooral interessant voor ontwikkelaars. Op het eerste zicht is dat zo en onze developers zijn er inderdaad heel enthousiast over. Een community van 30.000 developers wereldwijd die een enorme helpdesk vormen, die vormt zich pas als de experts in het wereldje effectief fan zijn.

Maar Laravel development is ook erg interessant voor bedrijven en organisaties die een performante website willen. Ook de bezoekers van die website ondervinden veel voordelen van een goed geprogrammeerde Laravel website.

Een blik op de voordelen die we hieronder opsommen, maakt dat duidelijk. Dat maakt dat het framework wordt gebruikt voor vrij eenvoudige websites, maar ook zeer geschikt is voor de complexe webapplicaties.

Dit zijn de Laravel voordelen!

Developers zijn enthousiast over Laravel omwille van de heldere, vlot leesbare code. Dat is leuk voor hen, maar het levert jou als klant ook enkele uitgesproken voordelen op. Een Laravel website of applicatie heeft deze pluspunten:

  • Stabiel, veilig en betrouwbaar
  • Makkelijk uit te breiden
  • Goed te onderhouden
  • Snel ladend

Een voorstel op maat van jouw project?

Waarom houden wij van open source?

Laravel is dus een open source framework, maar pakweg WordPress en WooCommerce zijn ook open source. En dat wil zeggen dat de broncode vrij beschikbaar is. Bij closed source software daarentegen is die code niet toegankelijk voor de gebruiker. Open source heeft enkele belangrijke troeven die we bij Conversal sterk weten te appreciëren.

  1. Er is een groot aantal plugins en componenten, er is vaak wel ergens in de wereld een ontwikkelaar die een bepaalde functionaliteit bedacht en ontwikkelde.
  2. Nieuwe ontwikkelingen en trends worden snel opgepikt met zo’n ruim netwerk van ontwikkelaars.
  3. Daarmee samenhangend: door regelmatige updates blijven veel bestaande open source plugins aangepast aan de laatste ontwikkelingen.
  4. Open source content management systemen bevatten vaak een boel onderdelen een goede SEO-optimalisatie mogelijk maken.
  5. Er zijn geen licentiekosten.

Dat alles neemt niet weg dat we met een gezond kritische geest naar alle open source software kijken. Niet alle open source software heeft dezelfde capaciteiten als Laravel!

Jouw Laravel website laten maken door Conversal?

Ben je op zoek naar een Laravel developer die de ultieme toepassing of website voor jouw onderneming programmeert in dit CMS? Dan ben je aan het goede adres!

Op het hoofdkwartier van Conversal beschikken we over een team Laravel experts, die jouw op maat gemaakte Laravel website graag voor je ontwikkelen. Wil je jouw Laravel website laten maken door Conversal? Neem dan vandaag nog contact met ons op om je wensen en noden te bespreken. Conversal is een full service Laravel agency met ervaring.