fbpx

Laravel website laten maken

Je wil een website laten maken waarmee je veel stabiele toepassingen in je site kan integreren? Laravel is een van de meest populaire open source PHP frameworks voor behoorlijk wat performante websites en applicaties.

Voor websites met heel veeleisende toepassingen doen we er dan ook graag beroep op.

Website laten maken in het Laravel framework?

Laravel Website Laten MakenLaravel is een open source framework dat wordt gebruikt voor de ontwikkeling van websites en webapplicaties. Het is in feite het snelst groeiende PHP framework vandaag. Laravel vormt de basis van heel wat – vooral complexere – websites en toepassingen en het gebruikt PHP, de programmeertaal die ook voor WordPress wordt gebruikt. Laravel is echter een open-source framework en geen CMS (content management system) zoals WordPress.

het Laravel model-view-controller model (MVC)

Dit patroon, waarvan Laravel goed gebruik maakt, zorgt ervoor dat codes leesbaarder en bijgevolg ook vlot herbruikbaar worden. MVC gaat de drie kernen: datamodel (model), datapresentatie (view) en applicatielogica (controller) van elkaar scheiden waardoor het een stuk duidelijker wordt om een applicatie aan te passen of te onderhouden. Wanneer je iets aanpast aan één van de kernen dan heeft dat niet onmiddellijk impact op de andere.

Door die splitsing vermindert de complexiteit in software ontwikkeling en dus ook de kans op bugs. Een website laten maken in Laravel heeft dus behoorlijk wat voordelen voor jou!

Voortdurend verbeteren

Al in 2011 had Taylor Otwell een eerste versie van zijn web framework klaar. Voor hem ontbraken bij de toenmalige frameworks enkele noodzakelijke toepassingen, bijvoorbeeld een geïntegreerde support voor gebruikers authenticatie en een autorisatie voor webapplicaties.

Omdat Laravel een open source toepassing is wordt de code goed onderhouden door een grote community van ontwikkelaars en kwamen er steeds verbeterde versies op de markt.

Om de 6 maanden krijgt Laravel een vernieuwde versie. Voor iedere nieuwe versie worden bovendien 6 maanden bug fixing en 1 jaar veiligheidsupdates voorzien. Dat is goed voor de planning en om efficiënt te werk te gaan met updates.

2 keer per jaar doen we een grote update, meestal in  juni en december. Bug fixing en veiligheidsupdates doen we maandelijks om de werking van de website optimaal te houden.

 

Een website laten maken in Laravel kan voor iedereen

Laravel is een open source framework, net zoals WordPress en WooCommerce ook open source zijn. Daardoor is de broncode vrij beschikbaar en kunnen onze developers er zowat eindeloos in programmeren.

Is zo’n web framework er dan vooral voor doorwinterde ontwikkelaars? Toch niet helemaal: Laravel is eveneens geliefd bij bedrijven en organisaties die voor hun (potentiële) klanten een performante website willen. Het framework is namelijk geschikt voor zowel eenvoudige websites als complexe webapplicaties.

Mijn website in Laravel laten maken

De voordelen van Laravel

Onze ontwikkelaars houden van Laravel voor de duidelijke en vlot leesbare code dankzij het MVC model. Goed voor hen, maar het grootste voordeel is toch voor jou als klant. Jouw website of webapplicatie is namelijk:

 • Uiterst veilig, betrouwbaar en stabiel
 • Eenvoudig om uit te breiden dankzij de vele programmatiemogelijkheden
 • Makkelijk in onderhoud met het MVC model
 • Snel op te laden wat de surfervaring ten goede komt
 • Relatief goedkoop omdat er voor open source geen licentiekost wordt betaald

Één van onze referenties: Tomcare

Bij Tomcare was men op zoek naar een applicatie die het mogelijk maakt producten te bestellen uit de webshop. Deze applicatie zou vooral worden gebruikt op Windows 10 tablets. De opzet zou eruit bestaan dat verpleegkundigen bij het Wit-Gele Kruis deze applicatie gebruiken om vanop locatie de bestelling voor hun patiënten door te geven.

De doelstelling was het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke omgeving waar verpleegkundigen met behulp van hun e-ID een nieuwe patiënt kunnen aanmaken om meteen daarna een nieuwe bestelling te plaatsen. 

Bestellingen worden live gesynchroniseerd met het backend systeem waar Tomcare de bestellingen verwerkt. De status van de bestelling wordt live gesynchroniseerd met de applicatie. Voor de communicatie tussen de app en de backend hebben onze Laravel ontwikkelaars een API opgezet. Om de communicatie in real-time uit te voeren hebben we gebruik gemaakt van een websocket verbinding.

De backend en API werden volledig op maat ontwikkeld binnen Laravel. Door de hoge veilighiedsnormen van Laravel zijn we in staat een applicatie op te zetten naar vereisten van de gezondheidssector.

Digitaal groeien met Laravel? Wij zijn je partner!

 • Want conversal verzorgt je hele online communicatie. Design en developement of online marketing en SEO? Wij werken het voor je uit.
 • Je kan rekenen op een uniek webdesign op maat van jouw bedrijf of organisatie. Dankzij Laravel kunnen we daar heel ver in gaan.
 • Niet alleen voor de hosting kom je bij ons, je kan ook rekenen op onze helpdesk ondersteuning.
 • Dat doen we zo voor onze meer dan 500 referenties. En uiteraard ook voor jou.
 • Een offerte van Conversal is helder en concreet: we maken een realistische inschatting en daar houden we ons aan.
 • In 2016 werden we officieel erkend als Google Partner. Een beloning voor onze expertise die dagelijks honderden websites online laat scoren.
533