fbpx

KMO-portefeuille

Wat is de KMO-portefeuille?

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel waarmee jij als kleine of middelgrote onderneming advies en opleidingen kan bekostigen.

Conversal is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille. Hierdoor krijg jij als gevestigde onderneming of zelfstandige in Vlaanderen een subsidie van 20 of 30% op de kostprijs (naargelang de grootte van jouw bedrijf) wanneer je je laat adviseren door middel van een marketing scan of solution design.

KMO-portefeuille

Wie kan gebruik maken van de KMO-portefeuille?

  • Deze subsidie kan enkel gebruikt worden door KMO’s, vrije beroepen, zelfstandigen en zelfstandigen in bijberoep. Werkende studenten kunnen hun werkgever voor hen de opleiding laten subsidiëren.
  • De subsidie is ten behoeve van kleine en middelgrote ondernemingen.
  • De subsidie is ten behoeve van de vestigingen (en bijhorende werknemers) gelegen in het Vlaams Gewest.
  • De subsidie is ten behoeve van ondernemingen uit de privé-sector.
  • De subsidie is ten behoeve van ondernemingen met een aanvaardbare hoofdactiviteit. Zo kan een kapster de KMO-portefeuille aanvragen voor een cursus schoonheidszorgen; zij kan deze kennis immers aanwenden in haar zaak. Een loodgieter zou dit voor deze cursus dus niet kunnen, want er kan geen verband gelegd worden tussen de aard van de opleiding en de aard van de hoofdactiviteit.
  • Jouw onderneming moet geregistreerd zijn in het KBO op het moment dat de opleiding start (en dus niet b.v. een week daarna).

Dubbele subsidiëring is niet toegestaan. Als een onderneming al een andere tegemoetkoming heeft gekregen via de overheid, kan er niet gecumuleerd worden met de KMO-portefeuille.

Meer weten over de financiering via KMO-Portefeuille?

Neem dan een kijkje in ons kenniscentrum.

Hoe moet je registreren via de KMO-portefeuille?

Om gebruik te maken van de KMO-portefeuille dien je:

  1. Eerst te registreren als persoon/beheerder
  2. Vervolgens te registreren als onderneming
  3. Tenslotte de persoon/beheerder aan de onderneming koppelen

Na de registratie krijg je een activerings-URL opgestuurd per post om je als beheerder te linken aan de onderneming. Dit hoeft enkel de eerste keer.
Registreren kan via www.kmo-portefeuille.be. De registratie gebeurt aan de hand van een elektronische

Kies Conversal als jouw partner advies!

Webdesign is onze grote passie. Wij bouwen professionele websites die online scoren. De erkenning van de KMO Portefeuille toont aan dat je bij ons kan rekenen op de juiste expertise voor jouw digitale project.

Hoe verloopt de aanvraag via de KMO Portefeuille?

Om een subsidieaanvraag te kunnen doen, moet je een “overeenkomst of inschrijving afsluiten met een geregistreerde dienstverlener”. Dit wil zeggen dat je de dienst moet afgenomen hebben bij Conversal, alvorens je een aanvraag kan doen.

Na de inschrijving voor de opleiding of de aanvraag van een adviesrapport kan de werkgever voor zichzelf of een medewerker een online projectaanvraag doen. Hij selecteert tijdens deze aanvraag de dienstverlener aan de hand van het registratienummer.

Het registratienummer van Conversal voor Advies is DV.A230496, en het registratienummer voor Opleiding is DV.O230495.

533