fbpx

Video marketing

Wil je meer klanten bereiken en je merkbekendheid exponentieel verhogen? Kies dan voor videomarketing! Video is een heel krachtig medium en ideaal om te delen via de verschillende sociale media kanalen. Niet zo verwonderlijk dus dat meer en meer ondernemers bedrijfsvideo’s gebruiken om hun boodschap bij hun doelgroep te brengen.

Wat is video marketing?

Het concept achter video marketing is best simpel: je zet video’s in als middel om jouw merk, product of dienst in de kijker te brengen. Als het even kan levert dat een boost in naamsbekendheid en uiteraard extra verkoop op. Je kan video marketing inzetten op verschillende online kanalen, van jouw website tot sociale media. Enkele voorbeelden van videomarketing:

Video marketing met drone
 • Bedrijfsfilm

Door je bedrijf en de mensen achter je producten en diensten te tonen krijgt je imago een persoonlijke touch. Dat schept vertrouwen bij klanten.

 • Testimonial video

Laat je klanten aan het woord over hun ervaringen met jouw onderneming. Zij hebben uiteindelijk het eindoordeel!

 • Top topical video

Een leuke boodschap om te delen met jouw volgers? Van idee tot productie kan je bij Conversal terecht.

Video marketing voorbeelden
 • Instructievideo

Verlies geen tijd meer met instructies geven. Met een instructievideo komt elke uitleg klaar en duidelijk over. YouTube is vandaag de meest gebruikte handleiding.

 • Vacaturevideo

Een openstaande vacature op een originele manier delen en tegelijk jouw onderneming in de kijker zetten?

 • Omslagvideo

Zet je Facebookpagina in de kijker. Dit is het eerste wat een potentiële klant te zien krijgt.

Waarom kiezen voor videomarketing?

Video is een van de meest visuele en interactieve manieren om een boodschap bij je doelpubliek te brengen. Video marketing is dan ook veel meer dan klassieke reclamefilmpjes, het biedt je de mogelijkheid om (potentiële) klanten kennis te laten maken met je zaak, je producten en diensten. En door een ruim bereik bouw je aan de naamsbekendheid van je bedrijf.

Meer klanten bereiken
MEER KLANTEN BEREIKEN

Video wordt meer bekeken en gedeeld dan gelijk welke andere content.

Scoren In Google
MAKKELIJKER GEVONDEN WORDEN

YouTube is de tweede grootste zoekmachine ter wereld, maar ook bij Google scoor je hoger met video.

Meer online conversies genereren
MEER CONVERSIE

Een productvideo geeft meer vertrouwen dan een beschrijving. Klanten zijn dus sneller geneigd om te kopen.

Betaalbare content
BETAALBARE CONTENT

Professionele bedrijfscontent is vandaag een haalbare investering voor zowat ieder bedrijf.

Succesvolle video marketing strategie

Voordelen van video marketing

Video heeft heel wat voordelen ten opzichte van andere marketing technieken. Dat maakt het extra interessant om met video marketing aan de slag te gaan. Wil je er meer over weten? Onze online marketeers vertellen je er alles over!

Social Media Marketing
GROOT BEREIK OP SOCIALE MEDIA

Video’s zijn op social media erg populair. Volgers zullen sneller een video liken of en zelfs tot 12 keer vaker delen dan bij normale posts. De geheime algoritmes achter de verschillende sociale media pushen video-content in de newsfeed meer dan eender welk ander type link of content. Hoog tijd dus om zelf video’s te gaan maken en delen!

Scoren In Google
VIDEO MAAKT JE SNELLER VINDBAAR

Wist je dat ook video goed is voor zoekmachine optimalisatie? Het kan bijvoorbeeld van belang zijn welke titel je meegeeft aan je video en waar je hem post of nadien deelt. YouTube is eigendom van Google, video’s vanop dat platform doen een webpagina bijgevolg beter scoren. Youtube is trouwens de tweede grootste zoekmachine na Google zelf!

Meer online conversies genereren
MEER ONLINE CONVERSIES

Een video kan jouw onderneming een online boost geven. Een knappe bedrijfsfilm straalt iets extra uit en dat wint logischerwijs vertrouwen bij (potentiële) klanten. Je bent beter in staat om een product of dienst aan te prijzen, de content zal langer bijblijven dan de zoveelste folder in de bus.

Hoeveel kost videomarketing?

De prijs van video marketing hangt af van verschillende factoren: hoeveel video’s je wil verspreiden, of je met animatie, met echte acteurs of met eigen medewerkers werkt, hoelang je videoboodschap is en via welke kanalen je ze (betalend) wil verspreiden. Conversal heeft 3 videomarketing pakketten ontwikkeld zodat jij precies weet hoeveel videomarketing voor jou kost en wat je van ons mag verwachten, zonder vervelende extra kosten nadien.

Conversal als video marketing agency

Wil je alles uit je videomarketing halen? Kies dan voor Conversal als professionele partner. Onze marketeers weten precies hoe ze jouw bedrijf in the picture moeten zetten!

Ervaren online marketeers
ERVAREN MARKETEERS

Onze online marketeers hielpen al honderden bedrijven succesvol bij hun digitale groei. Ze kennen de beste kanalen om jouw boodschap te verspreiden.

In house videograaf
VIDEOGRAAF IN HUIS

Om een goede indruk te maken op je klanten heb je natuurlijk een professionele video nodig. Conversal heeft alle kennis en expertise in huis voor videomarketing op het hoogste niveau.

 

Service na oplevering
SERVICE NA OPLEVERING

Onze klanten genieten van een uitgebreide service na verkoop. Wil je nog meer halen uit je videomarketing? Dan helpen we je graag met alle andere aspecten van je online marketing.

Beloftes van Conversal

Meer dan 600 klanten gingen jou voor op weg naar succes. Daar heb je meteen onze belofte; wij komen koste wat kost tegemoet aan jouw noden. Dat doen we met de juiste strategie, planning, uitwerking en opvolging.

Ruime expertise
Ruime expertise

Wij voeren jouw project uit van strategie, ontwerp tot programmatie en online marketing.

Projecten op maat
Maatwerk

Onze projectontwerpen zijn steeds volledig op maat. Een kwalitatieve website laten maken? Bij Conversal ben je aan het juiste adres.

Scoren In Google
SCOREN IN GOOGLE

Alle Conversal-websites voldoen aan de SEO-vereisten om online goed te presteren. Conversal is sinds 2016 officieel Google Partner.

Service na oplevering
SERVICE NA OPLEVERING

Onze helpdesk is elke werkdag bereikbaar tussen 8u30 en 17u00 voor verdere vragen over jouw project en/of website. Ook via WhatsApp!

Meer halen uit video marketing?

Wil je weten hoe Conversal je kan helpen met video? Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvend voorstel.

Video marketing strategie

Om alles uit je videomarketing campagne te halen is het belangrijk dat je het kanaal kiest waar jouw klanten actief zijn. Soms is dat maar één kanaal zijn, maar meestal gaat het om een mix van kanalen. De digital marketeers van Conversal helpen je graag op weg! Samen met jou gaan we na welke boodschap je wil brengen en welk kanaal daar het meest geschikt voor is.

Video marketing kanalen
 • YouTube: de allergrootste zoekmachine wanneer het gaat om video’s. Hier bereik je echt wel elke doelgroep.
 • Instagram: een platform dat zich volledig focust op beelden, met Instagram video’s op kop. Perfect voor een jongere doelgroep.
 • Facebook: veruit het grootste platform met heel veel mogelijkheden voor gerichte marketingacties. Vooral goed voor B2C doeleinden.
 • TikTok: een jong platform met een jonge doelgroep. Met veel influencers en mogelijkheden om op te vallen met sterke en originele filmpjes.
 • LinkedIn: eerder business-georiënteerd. Hier kan je indruk maken met jouw onderneming!

Maar video sluit ook heel goed aan bij mailings die je naar (potentiële) klanten stuurt. Gebruik je een link naar een video in je mail dan wordt daar veel vaker op doorgeklikt dan wanneer je naar andere content verwijst. Een video boodschap gebruiken in een mailing is dus een goed idee.

Video marketing voorbeelden

Wij hebben reeds knappe testimonial-, vacature- en bedrijfsvideo’s ontwikkeld. Benieuwd naar onze andere video projecten? Neem zeker eens een kijkje bij video.

Video marketing in e-commerce

Ook voor jouw nieuwe webshop is video een perfecte aanvulling. Je kan heel wat meer vertellen over je product en je klant krijgt een beter idee over wat hij koopt. Met een productvideo schep je een reëel beeld over je producten, dat zegt veel meer dan traditionele productfoto’s.

Bij Conversal weten we hoe we jouw bedrijf, producten en diensten in de kijker moeten zetten met originele video marketing.

Vraag nu een gratis offerte aan!

Op zoek naar een betrouwbaar video marketing bureau? Eén adres: Conversal!

Veelgestelde vragen rond video marketing

Relevante links

Betekenis video marketing

533