Video is slechts één van de online marketing kanalen binnen jouw marketingmix. Bedrijven en organisaties die volop inspelen op de manier waarop mensen sociale media gebruiken, kunnen niet naast de kracht van video kijken. En die video marketing kan zelfs live zijn.

Scoor online met video

Er was een tijd dat een doorsnee bedrijf zich beperkte tot een bedrijfsfilmpje als het ging over video marketing. Vandaag zijn de mogelijkheden echter veel groter. En de consument vraagt er ook om. We bekijken met z’n allen massaal veel filmpjes op Facebook en andere sociale media. Logisch, een filmpje bekijken is meestal makkelijker en soms ook leuker dan een tekst doorworstelen. Facebook stimuleert ook om video te gebruiken. Native video’s – filmpjes die rechtstreeks op Facebook staan en dus niet in een link naar bijvoorbeeld YouTube – worden beloond in de ranking. Langere video’s die ook echt bekeken worden, krijgen een betere positie in het nieuwsoverzicht.

Live video marketing

Een specifieke vorm van video gebruiken is live video marketing. Daarbij ga je dus meteen live met je video. Klinkt spannend en dat is het ergens ook. Maar je wint er enorm veel authenticiteit mee. Je potentiële klanten en sympathisanten krijgen meer vertrouwen in je merk, bedrijf of organisatie. Je kan livestreaming op de meest uiteenlopende manieren gebruiken: een productpresentatie, een tutorial, een vraag- en antwoordchat, een demonstratie en noem maar op.

Doe het zelf

Je hebt vaak geen volledige filmploeg met producer, cameraman en geluidstechnicus nodig om een filmpje voor video marketing te gebruiken. Er is software op de markt om zelf mee aan de slag te gaan. Ben je toch niet geneigd om zelf de camera vast te nemen, dan volstaat vaak één specialist om een doeltreffende en leuke (live) video te maken. En met programma’s voor stemherkenning kan je ook je video’s makkelijk ondertitelen. De gesproken teksten worden getranscribeerd en jij kan de gegenereerde ondertitels zelf nog aanpassen om de ‘euh’s’ en de half uitgesproken woorden te verwijderen. Er zijn drie goede redenen om te kiezen voor ondertiteling:

  • Je video wordt beter verstaanbaar.
  • Facebookgebruikers bekijken video’s veelal zonder geluid. Met ondertiteling gaat je boodschap niet verloren.
  • Je video scoort beter in de rankings van de zoekmachines.

Meer conversies

Twijfel je nog om met video marketing aan de slag te gaan? Laten we nog één doorslaggevend argument geven. Volgens het Amerikaanse video marketingbedrijf Eyeview kan een video op een landingspagina de conversies met 80 % doen stijgen. Met andere woorden: een relatief kleine inspanning kan je heel wat extra klanten, sympathisanten of volgers opleveren.

Op zoek naar een partner voor doeltreffende webmarketingContacteer ons gerust.