Mobile Top Curve
Left Floating

Dit zijn de voordelen van WordPress

WordPress
Man Conversal 06 april 2018

Bouw je een website, dan moet je een content management system (CMS) kiezen. Het populairste CMS ter wereld is WordPress. Waarom? Dat wordt snel duidelijk als je de voordelen op een rij ziet. Al zijn er natuurlijk nog andere degelijke CMS’s, zoals Joomla!

Bijzonder gebruiksvriendelijk

WordPress maakt het leven makkelijk. Wil je zelf je website beheren, dan merk je snel dat het systeem erg handig is. Artikels plaats je in een wip dankzij de heldere teksteditor. Doordat WordPress niet overdreven veel opties heeft, raak je niet verdwaald in een bos vol functionaliteiten. Voor de doorsnee website raak je al een heel eind met het standaardaanbod van WordPress.

Website op maat is perfect mogelijk

Dat het aantal basisopties beperkt is, wil zeker niet zeggen dat elke WordPress-site identiek is. Omdat WordPress zo populair is, bedachten heel wat ontwikkelaars een hele reeks plugins. Daarmee kan je allerlei functionaliteiten aan je website toevoegen. Deze plugins zijn gratis of betalend, maar in dat laatste geval is support vaak inbegrepen.

Met een WordPress-site scoor je in Google

WordPress-sites doen het over het algemeen erg goed in Google en andere zoekmachines. Uiteraard moet je website SEO-geoptimaliseerd zijn, regelmatig onderhouden worden en ook voldoende worden bijgewerkt. Is dat een feit, dan is een WordPress-site makkelijk vindbaar voor zoekmachines en kan hij hoog scoren in de zoekresultaten.

Heel wat mogelijke toepassingen

WordPress startte ooit als een blogplatform, maar is intussen uitgegroeid tot een CMS dat voor meerdere types van websites kan dienen. De meeste websites kunnen in WordPress worden geprogrammeerd. Er is met Woocommerce zelfs een webshoptoepassing.

WordPress wordt steeds beter

Er verschijnen geregeld updates van WordPress die het CMS nog beter maken. Da’s goed nieuws, want jouw website functioneert er nog beter door. Maar het betekent wel dat je jouw website geregeld moet updaten en vernieuwen. Je kan ook kiezen om op beide oren te slapen en jouw website door ons laten beheren.

Joomla!: ook een heel goed CMS

WordPress is een prima CMS, maar dat wil niet zeggen dat het daarbij ophoudt. Wij programmeren geregeld ook websites in Joomla! Dat CMS is soms meer aangewezen voor websites met een wat meer ingewikkelde functionaliteit. Joomla! wordt verder uitgebouwd door een community waardoor er al heel wat mogelijke toepassingen bestaan die ook voor jouw website bruikbaar zijn.

Denk je aan een nieuwe website in WordPress? Wij zoeken graag het beste CMS waarin we jouw website ontwikkelen. Contacteer ons gerust voor meer info.

Job Overview Top Curve
Job Overview Button Curve