Het selecteren van het juiste Content Management Systeem (CMS) speelt een cruciale rol in het succes van elk websiteproject. In de wereld van CMS-opties steken twee giganten erbovenuit: WordPress en Drupal. Elk heeft zijn verdiensten, maar laten we ontdekken waarom WordPress bij Conversal de voorkeur geniet.

WordPress: Een beknopte geschiedenis

Gestart in 2003 door Matt Mullenweg en Mike Little, is WordPress uitgegroeid tot meer dan alleen een platform voor bloggers. Als open-source systeem biedt het ongeëvenaarde toegankelijkheid en flexibiliteit, waardoor ontwikkelaars over de hele wereld bijdragen aan zijn constante evolutie. Vandaag de dag vormt WordPress de ruggengraat van 35% van alle websites op het internet.

De keuze van Conversal voor WordPress als CMS

In het snel veranderende landschap van webontwikkeling, speelt de keuze voor een CMS een cruciale rol in het succes van online platforms. Bij Conversal hebben we diverse CMS-opties onderzocht, waaronder Drupal met zijn technische finesse. Toch geven we consequent de voorkeur aan WordPress. Deze keuze is een afspiegeling van onze professionele ervaring en een zorgvuldige analyse van wat onze klanten nodig hebben. Deze keuze is een afspiegeling van onze professionele ervaring en een zorgvuldige analyse van wat onze klanten nodig hebben.

 • Gebruiksgemak: WordPress valt op door zijn eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface, ideaal voor zowel nieuwkomers als ervaren gebruikers, in tegenstelling tot Drupal, dat meer technische expertise vereist.
 • Flexibiliteit: Met zijn ruime keuze aan thema’s en plugins biedt WordPress gemakkelijke aanpassingsmogelijkheden voor websites, in tegenstelling tot Drupal, dat meer gericht is op complexere aanpassingen.
 • Community en ondersteuning: WordPress profiteert van een grotere en actievere gemeenschap in vergelijking met Drupal, wat resulteert in continue verbeteringen op het gebied van stabiliteit en veiligheid.
 • Schaalbaarheid: WordPress is geschikt voor een groot gamma aan websites, van kleine blogs tot grote zakelijke sites, en biedt een uitstekende schaalbaarheid en eenvoudig beheer.
 • Beveiliging: Ondanks dat Drupal mogelijk iets voorloopt op het gebied van ingebouwde beveiligingsfuncties, creëert WordPress een uiterst veilige omgeving met de juiste configuraties en plugins. Plugins zoals Wordfence en Sucuri Security in WordPress voegen extra lagen van bescherming toe, waardoor jouw website veilig blijft voor zowel jou als je bezoekers.
 • SEO-vriendelijkheid: WordPress is geoptimaliseerd voor zoekmachines en biedt diverse plugins voor verdere SEO-versterking, wat minder een focuspunt is bij Drupal.
 • Kosteneffectief: WordPress biedt een kosteneffectieve oplossing met veel gratis basisfunctionaliteit en betaalbare plugins en thema’s. Daarentegen kan het maatwerk voor een Drupal website hoge ontwikkelingskosten met zich meebrengen.
 • Ondersteuning voor diverse media en bestandstypes: WordPress ondersteunt veel verschillende mediaformaten, waardoor het geschikt is voor diverse soorten content.
 • Eigendom en controle: Met WordPress behoud je volledige controle over je website, in tegenstelling tot gesloten platformen.
 • Consistente updates: Dankzij actieve gemeenschap achter WordPress ondergaat het platform constant evoluties, inclusief frequente updates voor beveiliging en functionaliteit. Onze gecentraliseerde aanpak in het beveiligen en onderhouden van websites stelt ons in staat om snel essentiële patches te implementeren. In vergelijking vereist het actualiseren en patchen van een Drupal website meer inspanning, voornamelijk door de ingewikkelde aard van het systeem.
 • Veelzijdigheid: Van eenvoudige persoonlijke blogs tot uitgebreide zakelijke websites, WordPress is geschikt voor elk type website.

Geoptimaliseerde server infrastructuur bij Conversal

Onze servers zijn specifiek geconfigureerd voor WordPress-hosting en bevatten geavanceerde serverniveau-optimalisaties die gericht zijn op de beveiliging en optimalisatie van het WordPress CMS. We maken gebruik van geavanceerde technologieën zoals Bot Protection en Fail2Ban om de beveiliging te versterken. Daarnaast implementeren we cachingtechnieken zoals Varnish, Memcached en Redis om ervoor te zorgen dat uw website uiterst betrouwbaar en stabiel is.

Conclusie

Hoewel Drupal zijn eigen sterke punten heeft blijft WordPress een toegankelijke, flexibele en kosteneffectieve oplossing voor zo goed als alle webtoepassingen. Bij Conversal specialiseren we ons in het leveren van maatwerk WordPress-oplossingen, afgestemd op zowel grote als kleine projecten.

Heb je advies nodig over het juiste CMS voor jouw website? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe we uw online aanwezigheid kunnen versterken met de kracht van WordPress.

Google Consent Mode v2
Steven De Wolf
Senior Digital Architect

“Op zoek naar een WordPress specialist? Eén adres: Conversal!”

Mogen we je omverblazen?