Left Floating Right Floating
Mobile Top Curve

WordPress API: onzichtbare en noodzakelijke bouwsteen

Een WordPress API (application programming interface) zorgt voor vlotte communicatie tussen softwareprogramma’s en websites.

Je kan met een API makkelijk gegevens uitwisselen tussen verschillende databanken en de functies van je WordPress website daarmee een heel stuk uitbreiden. Bij Conversal kan je terecht voor het bouwen van een geschikte API zodat we jouw WordPress website laten communiceren met externe software.

 • Webdesign Webdesign
 • Webdevelopment Webdevelopment

Wat is een WordPress API?

Een application programming interface definieert de toegang tot een functionaliteit. Door deze definities te gebruiken, kan een ander programma communiceren met het betrokken programma. Ontwikkelaars kunnen via de WordPress API toegang krijgen tot een programma zonder dat ze weten hoe dat programma precies in elkaar zit. Het gaat trouwens niet enkel om het verlenen van toegang tot bepaalde software, maar ook over de onderlinge uitwisseling van gegevens tussen verschillende softwareprogramma’s.

Toepassingen van API’s

Wat een application programming interface precies doet, kunnen we best aantonen met een voorbeeld. Stel dat je een webshop hebt, bijvoorbeeld in WordPress dan moeten jouw klanten realtime informatie hebben over bijvoorbeeld de beschikbaarheid van een bepaald product. Daarvoor is een connectie met jouw database nodig en de koppeling van jouw website met de database gebeurt dan met een web API. Die zorgt ervoor dat data kan worden opgehaald uit een database achter een website. De server van die website stuurt de data door in het gevraagde formaat.

Blockqout Section Background

Competente mensen die van aanpakken weten. Altijd standby voor ondersteuning, en men blinkt uit in hun sector door hun diepgaande productkennis. Het was een zeer aangename samenwerking. - Toerisme Waasland

Enkele API voordelen op een rij

 • Snelheid, want een ontwikkelaar hoeft niet van nul te starten. Hij of zij moet immers enkel de toegang tot een functionaliteit definiëren en niet de volledige functionaliteit programmeren.
 • Discretie, die ervoor zorgt dat de bezoekers van jouw WordPress website niets opmerken. Die bezoekers zetten wel bepaalde processen in gang, maar via de API draaien die op de achtergrond.
 • Flexibiliteit, waardoor een ontwikkelaar heel wat zaken zelf in de hand heeft. Zo bepaal je zelf in welke mate je toegang verleent tot jouw software of database. Privacy is daarbij een belangrijk thema! Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op.

WooCommerce voor jouw webshop?

We zeiden het al eerder: voor een webshop is een API onmisbaar, bijvoorbeeld om voorraadgegevens te tonen aan de klant.

Voor een webshop op maat ben je bij ons aan het juiste adres.
Naast een uniek webdesign gebruiken we de webwinkel plug-in van WordPress: WooCommerce.

Idea Top Curve
Idea Bottom Curve

Op zoek naar een sterk webdesign en API op maat van je WordPress website?

Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvend voorstel.

Contacteer ons

Een WordPress API is een onmisbare tool voor hedendaagse websites

Vandaag beschikken veel websites over een open API. Daardoor stellen ze informatie of functionaliteiten ter beschikking aan derden. Of ze geven andere applicaties toegang om informatie aan de website toe te voegen. Hoeveel websites sluiten geen Google Maps kaartje in? Daarvoor is een application programming interface een prima middel. Een ander voorbeeld is de integratie van YouTube in bepaalde webapplicaties van je WordPress site.

Dev Background

Waarom is Conversal jouw partner?

 • Wij helpen je bij alle aspecten van jouw online communicatie: webdesign, web developement, online marketing, online strategie.
 • Voor elke site maken wij een gepersonaliseerd en uniek webdesign met een ijzersterke programmatie.
 • Wij zijn dé WordPress-specialist.
 • Ook na oplevering blijven ter beschikbaar voor ondersteuning of bijkomende vragen.
 • We hebben al meer dan 500 referenties.
 • Sinds 2016 mogen wij ons officieel Google Partner noemen. Daardoor kunnen wij een goede score in de Google zoekresultaten garanderen.
 • Onze offertes zijn glashelder: geen verrassingen of onverwachte kosten.

Kende je deze API voorbeelden al?

Met enkele illustraties van gekende toepassingen willen we je nog nog beter laten begrijpen wat application programming interface is. Met al deze toepassingen kan je een connectie maken vanop jouw website dankzij API’s. Je kent zeker en vast wel enkele van deze voorbeelden.

 1. Contactaanvragen worden rechtstreeks doorgestuurd naar je CRM zoals Teamleader of Pipedrive
 2. Onder andere via Exact Online of Yuki komen bestellingen van je webshop rechtstreeks in je facturatieprogramma terecht.
 3. Dankzij Pipedrive maken we voor nieuwe leads meteen een deal aan en starten we in Proposify met een draft offerte .
 4. De panden uit het aanbod van vastgoed makelaars laden we automatisch in uit externe systemen zoals Fortissimo of WHISE. Bekijk zeker onze verwezenlijkingen bij De Rick en B&V Invest voor Fortissimo en Van De Vondel en Notarishuis voor WHISE.
 5. Social Mention zorgt voor onmiddellijke zoekresultaten van sociale media op jouw website.

Deze voorbeelden zijn slechts een fractie van wat je met een API kan doen. Wij van Conversal maken we relevante selecties waarmee we jouw maatwerk website kunnen maken.

Top Left Curve
Home Curve

Bespreek jouw project

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul vrijblijvend het formulier in en we nemen snel contact op.

 • Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.