fbpx

Immo De Rick

Vastgoedadvies De Rick staat in voor de verkoop en verhuur van particuliere panden en handelspanden in Aalst en de omliggende gemeenten. Met meer dan 25 jaar ervaring en een team van gedreven medewerkers zijn zij een gevestigde waarde in de regio voor immobiliën.

Hun online marketing leverde niet de gewenste resultaten op en de bestaande website had nood aan een make-over. Op aanraden van een kennis klopte de vastgoedmakelaar daarvoor aan bij Conversal.

De uitdaging
  • Gebruiksvriendelijke wesbite
  • Meer bezoekers
Onze aanpak
  • Nieuw design
  • SEO optimalisatie
  • Social media
Resultaten
  • Aantal bezoekers bijna verdubbeld
  • 86% meer conversies
Online Marketing Immo

De uitdaging

Immo De Rick viel – hoe kan het ook anders – met de deur in huis: hun website moest een stuk gebruiksvriendelijker worden. Als ervaren vastgoedkantoor hebben zij het landschap doorheen de jaren flink zien evolueren. De immobiliënmarkt is enorm gedigitaliseerd en dus moeten kopers en huurders hun weg naar nieuwe panden eenvoudig online kunnen vinden.

Onze taak bestond er in om enerzijds de online marketing te optimaliseren en anderzijds bezoekers makkelijker te laten navigeren op de website.

Online Marketing Vastgoed

Onze aanpak

Alle panden worden nu automatisch op de belangrijkste immosites geplaatst dankzij onze API-connectie met Zabun. Op de website zelf zorgden we voor een duidelijker aanbod door een gebruiksvriendelijke filter te installeren, die zowel op desktop als mobiel efficiënt werkt.

Kopers en huurders vinden op die manier veel makkelijker hun weg naar een geschikt pand, wat ook blijkt uit de verschillende positieve reacties van klanten. Een leuke opsteker voor Immo De Rick, maar ook voor ons.

Om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google, schreven we een geoptimaliseerde landingspagina en voorzien we de website van relevante content via blogberichten. Dankzij Google Ads en het professioneel beheer van de social media van Immo De Rick, verhoogden we het aantal websitebezoekers.

 

Immo Marketing

Resultaten

De nieuwe website werd gelanceerd en de online marketing wordt nog steeds actief door Conversal verzorgd.

Beiden bewezen alvast hun nut, want het aantal bezoekers van de website nam met 85% toe. Die bezoekers tonen ook een grotere interesse, dat blijkt uit het gestegen aantal pagina’s per sessie (+65%). Ook het aantal conversies onder de vorm van o.a. contactaanvragen en verzoeken om waardebepalingen ging met 86% omhoog.
Tot slot konden we de bounce rate – het percentage bezoekers dat de website na één pagina verlaat – met 83% verlagen.

Om de online zichtbaarheid te verhogen, gaan we verder op de ingeslagen weg en zetten we actief in op social media in combinatie met professionele foto- en videoproducties.

533