fbpx

Okra Sport

Okra-Sport+ vzw is een door de Vlaamse Overheid erkende multisportfederatie. Hun doel is om levenslang sporten te bevorderen. Dus streven ze naar een kwalitatief sportaanbod, met een specifieke expertise in de begeleiding van 55-plussers. Om hun gevarieerde aanbod in één overzichtelijke website samen te brengen, klopten ze aan bij Conversal.

De uitdaging
  • Structuur
  • Huisstijl
Onze aanpak
  • MySQL
  • CPT
Resultaten
  • Bezoekersaantal
  • UX
Desktop website Okra sport

De uitdaging

We kregen de vraag om de websites van drie sportieve afdelingen (Okra-Sport+, Falos-Sport+ en Krachtbal-Sport+) onder te brengen in een nieuwe website: www.eenlevenlangsport.be.

 

De grote uitdaging: al deze onderverdelingen samenbrengen in één overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website. Daarnaast dienden we ook rekening te houden met de bestaande huisstijl van Okra.

Evenementen Okra sport

Onze aanpak

OKRA-SPORT+ heeft als multisportfederatie zo’n 55.000 leden en meer dan 1.100 aangesloten sportclubs. Om dit te coördineren, legden we een MySQL database connectie. Als snel, krachtig en veilig gegevensopslagsysteem was dit te ideale keuze om de clubs en hun activiteiten te beheren.

 

Voor OKRA-SPORT+  personaliseerden we de pagina’s door Custom Post Type-sjablonen op te stellen. Dit zorgt voor extra flexibiliteit in het zelf beheren van o.a.  nieuwsberichten en vacatures.

 

Tenslotte werd op vraag van de klant de bestaande huisstijl van Okra in het design van de nieuwe website verwerkt.

Evenementen kaart Okra sport

Resultaten

www.eenlevenlangsport.be geldt als overzichtelijke pagina en gebruiksvriendelijk platform voor de leden en aangesloten sportclubs van Okra-Sport+.

Dat wordt weerspiegeld in het bezoekersaantal: reeds 52.000 bezoekers sinds de lancering van de nieuwe website.

533