Project Zuivere Lucht

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) is een overheidsagentschap, actief op drie domeinen: lucht, water en milieurapportering. De VMM stimuleert ook internationale samenwerking en kennisuitwisseling via innovatieve grensoverschrijdende projecten. Binnen dit kader wil de VMM een projectwebsite laten maken voor het Europese ‘Project Zuivere Lucht’.

Binnen het Project Zuivere Lucht streeft men ernaar de impact van schadelijke stoffen op de binnenluchtkwaliteit te beperken. Door te innoveren in luchtzuiveringstechnieken en ze te testen in voorzieningen voor gevoelige groepen bedenken ze doelgerichte lokale oplossingen. Daarnaast meten ze samen met de burger de luchtkwaliteit om zo het besef levend te houden.

De opdracht

Men wenst voor het Europese ‘Project Zuivere Lucht’ een professionele website te laten ontwikkelen.

Wij hebben een gebruiksvriendelijke website ontwikkeld in WordPress zodanig dat deze makkelijk zelf aanpasbaar is.

Hierbij werd rekening gehouden met de bestaande huisstijl-guidelines en elementen die reeds voorhanden waren.

Het hoofddoel van de website is vooral de burgers en bezoekers te informeren en ze ervan bewust maken dat de luchtkwaliteit geen evidentie is.

Daarnaast zijn er “Call to actions” voorzien waarbij de burger zelf aangezet wordt tot het meten van de luchtkwaliteit. Bij verdere vragen kan ook steeds het geïntegreerde contactformulier ingevuld worden.

Wat we deden