Bloemen Demaret

Bloemen Demaret is al vele jaren een bloemenwinkel in Erembodegem, gekend om zijn service en kwaliteit.

De opdracht

In april zal de fysieke bloemenzaak de deuren sluiten, en neemt zoon Sven de zaak over. Een nieuwe uitbater betekent ook meteen nieuwe ideeën. Het was onze opdracht om de bloemenzaak een tweede leven te geven online en het volledige aanbod op te nemen in een nieuwe webshop.

Wat we deden

We ontwikkelden een webshop op maat rekening houdend met de noden van de klant. De bezoeker kan op de webshop terecht voor het bestellen van allerlei bloemen, planten en decoratie.

Op de homepagina is meteen duidelijk wat je bij Bloemen Demaret mag verwachten. Niet alleen de banner springt in het oog, maar ook de sterktes hebben een prominente plaats gekregen.

 

 

 

 

Bloemen Demaret homepagina

Sinds de lancering van de nieuwe website meten we enkele interessante inzichten:

 

 

56%
mobiele gebruikers
30%
verkeer uit social media
7 pagina's
per sessie
4 minuten
gemiddelde sessieduur

Functionaliteiten op maat van de klant

Om aan de behoefte van de klant te voldoen, hebben we extra functionaliteiten toegevoegd aan de webshop en het bestelproces.

  • De bezoeker kan heel eenvoudig de datum en het tijdslot selecteren wanneer hij de bestelling wenst op te halen. Bloemen Demaret kan een verwerkingstijd en sluitingsdagen ingeven, waarmee rekening gehouden wordt bij de keuzemogelijkheden.
  • Bij de afzonderlijke producten is het mogelijk voor de gebruiker om een extra boodschap na te laten voor een kaartje of rouwlint.
  • Het is ook mogelijk om cadeaubonnen in de webshop aan te bieden, zowel een code via mail als geprint exemplaar. Bij het toevoegen van een cadeaubon aan het winkelmandje kan ervoor worden gekozen om het bedrag over meerdere bestellingen op te splitsen.

Blader hieronder door de gebruiksvriendelijke checkout.

Alle bestellingen in één duidelijk overzicht

In de back-end van de website hebben we ervoor gezorgd dat Sven in één overzicht alle bestellingen kan raadplegen met bijhorend de gewenste informatie. Met één klik kan meteen de factuur worden gedownload. Deze wordt ook meteen ter bevestiging bij iedere voltooide bestelling verstuurd.

In het overzicht zijn volgende zaken opgenomen:

  • Bestelnummer, -datum en status
  • Naam en telefoonnummer van de klant
  • Product details en totaalbedrag
  • Leveringsdatum, -tijd, -methode en -adres