fbpx

Wix naar WordPress overzetten

Je hebt momenteel een verouderde Wix website maar wil deze omzetten naar WordPress? Dat kan! Conversal is een webdesign agency en kan je helpen bij deze complexe taak. Ons team van experts en developers staat je bij in deze migratie. Zo verloopt elke stap, van start tot oplevering, vlot en doordacht.

Hoe werkt een migratie van Wix naar WordPress precies?

Je website verhuizen is een enorme taak. Je kan niet beginnen zonder voorbereiding of een plan. Er kan heel wat verkeerd gaan als je dit verkeerd aanpakt of stappen overslaat om succes te garanderen. 

Hier krijg je een kort stappenplan van een aantal van de belangrijkste zaken als je wil overstappen van Wix naar WordPress.

  • Het migratieplan opstellen: De eerste stap is om een plan op te stellen voor de verhuis van je Wix site. Hier brengen we alle pagina’s in kaart en bekijken we de structuur van je huidige website. Zo zijn we zeker dat we niks over het hoofd zien.
  • UX en UI: Nog een belangrijke factor van je website zijn de gebruikerservaring (UX) en de gebruikersinterface (UI). Hier kijken we naar de samenstelling van je menu en hoe gemakkelijk het is voor gebruikers om te navigeren doorheen je site.
  • Bouwen van je nieuwe website: Met met ook op je oude Wix website gaan we aan de slag met het bouwen van je nieuwe WordPress site. Hier houden we rekening met de ‘look & feel’ van je oude design. Zo blijft het voor je klanten een vertrouwde omgeving in een nieuw jasje.

Een website migreren naar een nieuwe plek is best wat werk. Net daarom is het zo belangrijk dat je kan samenwerken met een bekwaam team van experts. 

Wix naar WordPress overzetten

Waarom van Wix naar WordPress omzetten?

Wix is een klassiek Do It Yourself CMS op basis van templates. Wix biedt aanpasbare website sjablonen binnen een drag-and-drop principe in HTML5.

Hoewel Wix een gratis te gebruiken software is, zal je op de gratis versie van het platform te maken krijgen met de Wix advertenties. Deze advertenties kunnen enkel worden verwijderd door het aankopen van het betalend Wix pakket.

De flexibiliteit van Wix in het opbouwen van webpagina’s is beperkt. Ondanks dat er een hele hoop templates beschikbaar zijn klagen Wix gebruikers vaak over de geringe vrijheid binnen het personaliseren van de templates.

Daarnaast is Wix ook niet het meest interessante platform om aan zoekmachineoptimalisatie te doen. Wix biedt een standaard SEO-wizard, maar die is nog lang niet geoptimaliseerd. Bij WordPress heb je veel meer controle en meer geavanceerde hulpmiddelen om aan SEO te gaan doen.

Onze expertise met WordPress

Bij Conversal ben je aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar een WordPress expert! Wij houden ons dagelijks bezig met het maken van websites en hebben meer dan 10 jaar ervaring met WordPress webdesign op maat. Wij helpen je dan ook graag met de herprogrammatie van jouw website naar de hedendaagse WordPress standaard. Dankzij onze jarenlange ervaring in het maken van WordPress websites zijn we vandaag de dag ware WordPress experts!

Wix to WordPress

Wat is WordPress eigenlijk?

WordPress is wereldwijd het meest gebruikte open-source Content Management Systeem. De meeste professionele webdesigners maken gebruik van het platform omwille van de vele mogelijkheden om WordPress webdesign op maat te verwezenlijken.

Al deze professionals zoals designers, programmeurs en marketeers kiezen bewust voor WordPress. Dat doen ze omdat ze opteren voor optimale veiligheid, gebruiksgemak, diversiteit in plugins, een ruim aanbod op gebied van personalisatie en de vele mogelijkheden voor zoekmachineoptimalisatie.

Is het hoog tijd om jouw Wix website te vervangen door een betere website? Conversal helpt je bij het overschakelen van Wix naar WordPress. We ondersteunen je tijdens het hele proces en helpen je met de opzet van je gewenste structuur, design en benodigde functionaliteiten.

Met WordPress zijn de mogelijkheden erg breed en ons team van experts staat klaar om je te helpen!

De vele voordelen van WordPress

Het gebruik van WordPress biedt vele voordelen, zowel voor de beheerders als voor bezoekers. Het is dan ook een kwalitatief CMS (Content Management Systeem) waarmee je vlot resultaten behaalt. Wanneer je een WordPress website laat ontwerpen door Conversal ben je zeker dat je een website krijgt die snel laadt en makkelijk gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Bovendien bieden onze websites een interactieve gebruikservaring voor jou en je bezoekers.

Gebruiksvriendelijk
Gebruiks-vriendelijk

WordPress is een bijzonder gebruiksvriendelijk platform om je website op te bouwen. Jij beheert makkelijk zelf de inhoud van je website en dat biedt alleen maar voordelen voor ontwikkelaars, marketing experts, website beheerders en klanten.

Duurzaam
Duurzaam

WordPress wordt voortdurend onderhouden en er worden regelmatig updates vrijgegeven. Wereldwijd werken duizenden vrijwilligers mee aan de ontwikkeling van het open-source platform. WordPress is daardoor erg veilig en altijd mee met de nieuwste ontwikkelingen.

Flexibel
Flexibel

Met WordPress heb je de mogelijkheid om je website op verschillende manieren uit te breiden. Voldoet het standaard pakket niet aan je noden? Dan breid je makkelijk je website uit met de beste WordPress plugins.

SEO vriendelijk
SEO vriendelijk

WordPress is ontworpen voor zoekmachines. Zowel de structuur als de interface zijn SEO vriendelijk. Daardoor neem je met WordPress de best mogelijke start om online vindbaar te zijn in zoekmachines zoals Google.

Jouw website van Wix naar WordPress overzetten?

Benieuwd naar de vele webdesign mogelijkheden?

Overschakelen kan al vanaf €995!

Van Wix naar WordPress: onze aanpak

De Conversal aanpak is eenvoudig en recht-door-zee. We maken de overschakeling van Wix naar WordPress zo gemakkelijk mogelijk voor onze klanten. Jouw website blijft er voor je bezoekers exact hetzelfde uit zien, alleen draait ze na de overschakeling op een verbeterd, robuust platform.

Daardoor geniet jij meteen van alle voordelen van WordPress, zonder dat je jouw design moet opofferen. Wij vervangen enkel het Content Management Systeem naar WordPress. Je krijgt hierbij ons standaard WordPress pakket dat alle nodige optimalisaties bevat betreffende caching en zoekmachineoptimalisatie.

Kortgezegd: het hele interieur wordt vernieuwd, maar de voorgevel van je website blijft er identiek uit zien. Tijdens de overschakeling van Wix naar WordPress nemen we alle data mee naar de nieuwe website: beelden, tekst, pagina’s en blogberichten. Zo blijft je website er hetzelfde uitzien.

Uiteraard kan je bij Conversal ook terecht wanneer je het design van je website ook wil vernieuwen. In dat geval ontwerpen wij een compleet nieuwe en moderne website voor je!

Conversal als WordPress webdesign bureau

Het Conversal team wordt gedreven door een gedeelde passie. Die passie straalt uit en onze klanten plukken er mee de vruchten van. Dat merken we, want ons team blijft maar groeien. Tijdens onze service verliezen we geen enkel moment onze persoonlijke aanpak uit het oog en we garanderen dan ook een professionele service op maat van jouw behoeften.

Beloftes van Conversal

Honderden klanten deden reeds beroep op onze services. We gingen tot het uiterste om hen op weg te helpen naar digitaal succes. Door gebruik te maken van een slimme strategie, een goede planning en een robuuste uitwerking doen wij er alles aan om jouw noden om te zetten in een succesvol digitaal concept.

Ruimte expertise in WordPress
Ruime expertise

Wij voeren jouw project uit van strategie, ontwerp tot programmatie en online marketing.

Wordpress maatwerk
Maatwerk

Onze projectontwerpen zijn steeds volledig op maat. Bij Conversal ben je aan het juiste adres voor een service geleverd door experts.

Scoren In Google met Wordpress
Scoren in Google

Alle Conversal-websites voldoen aan de SEO-vereisten om online goed te presteren. Conversal is sinds 2016 officieel Google Partner.

Service na oplevering van jouw WordPress website
Service na oplevering

Onze helpdesk is elke werkdag bereikbaar tussen 8u30 en 17u00 voor verdere vragen over jouw project en/of website. Ook via WhatsApp!

Wix transformaties uit ons portfolio

Onze klanten getuigen

We laten het woord graag aan onze tevreden klanten. Hun reacties vertellen duidelijk waar het op staat.

Conversal helpt jou met het overzetten van

 

Veel gestelde vragen over WordPress websites

533