fbpx

Drupal naar WordPress overzetten

Heb je een verouderde Drupal website en schakel je graag over naar WordPress? Dat kan samen met Conversal. Hier hebben we een team van experts en websitebouwers om je te helpen bij deze enorme taak.

Conversal is een webdesign agency dat al honderden klanten heeft geholpen bij het bouwen van de perfecte website. Sluit je aan bij onze meer dan 500 tevreden klanten en geniet van een kraaknette website.

Hoe werkt een migratie van Drupal naar WordPress precies?

Je website verhuizen is een enorme taak. Je kan niet beginnen zonder voorbereiding of een plan. Er kan heel wat verkeerd gaan als je dit verkeerd aanpakt of stappen overslaat om succes te garanderen. 

Hier krijg je een kort stappenplan van een aantal van de belangrijkste zaken als je wil overstappen van Drupal naar WordPress.

  • Het migratieplan opstellen: De eerste stap is om een plan op te stellen voor de verhuis van je Drupal site. Hier brengen we alle pagina’s in kaart en bekijken we de structuur van je huidige website. Zo zijn we zeker dat we niks over het hoofd zien.
  • UX en UI: Nog een belangrijke factor van je website zijn de gebruikerservaring (UX) en de gebruikersinterface (UI). Hier kijken we naar de samenstelling van je menu en hoe gemakkelijk het is voor gebruikers om te navigeren doorheen je site.
  • Bouwen van je nieuwe website: Met met ook op je oude Drupal website gaan we aan de slag met het bouwen van je nieuwe WordPress site. Hier houden we rekening met de ‘look & feel’ van je oude design. Zo blijft het voor je klanten een vertrouwde omgeving in een nieuw jasje.
Drupal naar WordPress overzetten

Waarom van Drupal naar WordPress omzetten?

Drupal is een systeem gebaseerd op open source software. Dit houdt in dat iedereen er gratis gebruik kan van maken en dat elke ontwikkelaar kan bijdragen tot het ontwikkelen en verbeteren van het CMS (Content Management Systeem).

Het belangrijkste nadeel van Drupal is de complexiteit. Drupal kent namelijk geen vast front-end stramien, waardoor dit systeem niet werkt met thema’s. Dit wil zeggen dat je zelf een vormgeving moet voorzien.

Deze vormgeving moet dan vervolgens worden omgezet in html code alvorens je deze effectief kan gebruiken. Kortom, je hebt dus behoorlijk wat technische kennis nodig om met Drupal uit de voeten te kunnen. De vele modules van Drupal zorgen ervoor dat het een ingewikkeld en tijdrovend systeem is. Om die reden gebruiken slechts een klein aantal ontwikkelaars het Drupal platform.

Overstappen van Drupal naar WordPress biedt de perfecte oplossing. Wij helpen je graag bij het omzetten van jouw originele Drupal naar WordPress website.

Onze WordPress Expertise

Conversal is een webdesign agency met ruime WordPress ervaring. Wij herprogrammeren jouw complete website zodat ze voldoet aan de hedendaagse normen en standaarden. Ons team heeft meer dan 10 jaar ervaring met het maken van websites en we zijn dan ook gespecialiseerd in webdesign op maat. Doordat we al jarenlang ervaring hebben met het ontwikkeling van WordPress websites kunnen we onszelf ondertussen WordPress experts noemen.

Drupal to WordPress

WordPress: wat is dat?

WordPress is een open-source Content Management Systeem (CMS) dat door miljoenen professionele webdesigners wereldwijd gebruikt wordt. Het is het meest gebruikte CMS ter wereld! Al deze professionals kiezen bewust voor WordPress omwille van de vele mogelijkheden die het platform biedt om WordPress websites op maat te ontwerpen.

Webdesigners, ontwikkelaars en marketeers kiezen voor WordPress omwille van de vele voordelen. Zo is WordPress makkelijk in gebruik, veilig, uitbreidbaar, flexibel en personaliseerbaar. Bovendien biedt het CMS voldoende mogelijkheden voor zoekmachineoptimalisatie.

Het Conversal team helpt je graag bij de omschakeling van Drupal naar WordPress. We zorgen voor de gewenste structuur, een toepasselijk design en de benodigde functionaliteiten.

WordPress biedt enorm veel mogelijkheden en ons team van experts staat klaar om deze aan te passen en in te stellen naar jouw wensen!

Waarom kiezen voor WordPress?

De keuze voor WordPress brengt een heleboel voordelen met zich mee. Wil jij graag een knappe website die vlot de beoogde resultaten behaalt? Dan heb je een robuust CMS (Content Management Systeem) nodig. Conversal zorgt ervoor dat jij een snelle website hebt die makkelijk gevonden wordt door zoekmachines en die jouw bezoekers een aangename, interactieve ervaring biedt.

Gebruiksvriendelijk
Gebruiks-vriendelijk

WordPress is een bijzonder gebruiksvriendelijk systeem om jouw webstek op te bouwen. In dit systeem beheer je makkelijk zelf de inhoud van je website en dat biedt voordelen voor je klanten, jezelf en het team van beheerders.

Duurzaam
Duurzaam

WordPress is een open-source platform dat voortdurend in ontwikkeling is. Vrijwilligers overal ter wereld zorgen ervoor dat het systeem altijd up-to-date blijft en dat er regelmatig nieuwe updates ter beschikking zijn. Daardoor is het platform ook erg veilig.

Flexibel
Flexibel

WordPress biedt heel wat uitbreidingsmogelijkheden. Zo kan je, wanneer het standaardpakket ontoereikend blijkt te zijn, je website uitbreiden met verscheidene WordPress plugins.

SEO vriendelijk
SEO vriendelijk

WordPress maakt gebruik van een zoekmachinevriendelijke structuur en interface. Het CMS maakt SEO optimalisatie bereikbaar en makkelijk. Door gebruik te maken van WordPress ondervind je een positieve invloed op de online ranking van jouw website.

Jouw website van Drupal naar WordPress overzetten?

Benieuwd naar de vele webdesign mogelijkheden?

Overschakelen kan al vanaf €2000!

Van Drupal naar WordPress: onze aanpak

Bij de overschakeling van Drupal naar WordPress gebruiken we een eenvoudige en duidelijke strategie. We zorgen ervoor dat de front-end van jouw website er hetzelfde blijft uitzien als voordien. In de back-end vervangen we het Content Management Systeem (CMS) van Drupal naar WordPress. Daarbij maken we gebruik van ons standaardpakket voor WordPress dat alle nodige optimalisaties op gebied van caching en SEO optimalisatie bevat.

Door deze aanpak geniet jij van alle voordelen die een moderne WordPress installatie te bieden heeft. De motor waarop je website draait wordt helemaal vernieuwd, maar de website zoals je bezoekers die zien, blijft visueel hetzelfde.

Wanneer we een website van Drupal naar WordPress overzetten, migreren we de complete inhoud van de website: teksten, afbeeldingen, pagina’s en blogposts. Zo blijft je website er hetzelfde uit zien. De onderliggende code wordt geoptimaliseerd zodat je website beter werkt, sneller laadt en beter scoort in zoekmachines.

Conversal als WordPress web agency

Het Conversal team bestaat uit experts die gedreven worden door hun passie. Conversal en het team worden ieder jaar groter en we garanderen ten alle tijden een persoonlijke aanpak en een excellente service op maat!

Beloftes van Conversal

Meer dan 500 klanten deden reeds beroep op onze strategie voor digitaal succes. In die cijfers vind je onze belofte terug: wij doen er alles voor om tegemoet te komen aan jouw noden. Dat doen we door gebruik te maken van een slimme strategie, een duidelijke planning, een efficiënte uitwerking en een klantgerichte opvolging.

Ruime expertise in WordPress
Ruime expertise

Wij voeren jouw project uit van strategie, ontwerp tot programmatie en online marketing.

WordPress maatwerk
Maatwerk

Onze projectontwerpen zijn steeds volledig op maat. Bij Conversal ben je aan het juiste adres voor een service geleverd door experts.

Scoren In Google met WordPress
Scoren in Google

Alle Conversal-websites voldoen aan de SEO-vereisten om online goed te presteren. Conversal is sinds 2016 officieel Google Partner.

Service na oplevering van jouw WordPress website
Service na oplevering

Onze helpdesk is elke werkdag bereikbaar tussen 8u30 en 17u00 voor verdere vragen over jouw project en/of website. Ook via WhatsApp!

Drupal transformaties uit ons portfolio

Onze klanten getuigen

We laten het woord graag aan onze tevreden klanten. Hun reacties vertellen duidelijk waar het op staat.

Conversal helpt jou met het overzetten van

 

Veel gestelde vragen over WordPress websites

533