Website laten bouwen? Dan moet je een content management system (CMS) kiezen. Veruit het populairste CMS ter wereld is WordPress. Waarom? Dat wordt snel duidelijk als je de voordelen op een rij ziet.

Bijzonder gebruiksvriendelijk

WordPress maakt het leven makkelijk. Het platform begon ooit met de focus op persoonlijke blogs, maar groeide uit tot een community waar multinationals maar al te graag gebruik van maken. In tegenstelling tot bouwplatformen als Drupla en Joomla vereist WordPress geen uitgebreide knowhow op vlak van HTML, CSS of de programmeertaal PHP. Artikels plan je namelijk in een wip dankzij de heldere Gutenberg-teksteditor, de visuele Theme Customizer laat je dan weer de look & feel van je website bepalen.

Er zijn genoeg voorbeelden van topmerken en wereldsterren als Disney, Katy Perry, The Rolling Stones, Sony Music, Star Wars en het Witte Huis die hun website laten maken in WordPress hanteren voor hun websites.

Met een WordPress website scoor je in Google

WordPress websites doen het over het algemeen erg goed in Google en andere zoekmachines, waar platformen als Wix het laten afweten. Uiteraard moet je website SEO-geoptimaliseerd zijn, regelmatig onderhouden worden en ook voldoende worden bijgewerkt. Is dat een feit, dan is een WordPress website makkelijk vindbaar voor zoekmachines en kan hij hoog scoren in de zoekresultaten.

Website op maat is perfect mogelijk

WordPress lijkt aanvankelijk niet overdreven veel opties aan te bieden. Zo raak je niet verdwaald in een bos vol functionaliteiten. Voor de doorsnee website raak je al een heel eind met het standaardaanbod van WordPress. Maar dat het aantal basisopties beperkt is, wil zeker niet zeggen dat elke WordPress website identiek is.

Omdat WordPress zo populair is, bedachten heel wat ontwikkelaars een hele reeks plugins. Daarmee kan je allerlei extra functies aan je website toevoegen. Deze plugins zijn gratis of betalend, maar in dat laatste geval is support vaak inbegrepen. Jouw website kan dus uitgebreid worden in alle mogelijke vormen, zonder al te ingewikkeld codeerwerk. Deze plugins kunnen in- of uitgeschakeld worden naargelang je website evolueert.

Logo ontwerp
37%

Van alle websites ter wereld zijn met WordPress gebouwd.

Heel wat mogelijke toepassingen

WordPress startte ooit als een blogplatform, maar is intussen uitgegroeid tot een CMS dat voor meerdere types van websites kan dienen. Er is met WordPress Woocommerce zelfs een webshoptoepassing.

Wil je online aanwezigheid, een webshop runnen, een digitaal portfolio tentoonstellen of die podcast hosten zonder zorgen; met de vlotte WordPress-interface beheren zelfs beginners het allemaal zelf.

WordPress wordt steeds beter

Er verschijnen geregeld updates van WordPress die het CMS nog beter én veiliger maken. Door een wereldwijde open source community vind je snel de weg naar ondersteuning. Da’s goed nieuws, want jouw website functioneert er nog beter door. Maar het betekent wel dat je jouw website geregeld moet updaten en vernieuwen. Je kan ook kiezen om op beide oren te slapen en jouw website door ons laten beheren.