fbpx

Joomla naar WordPress overzetten

Wil je jouw Joomla website omzetten naar een WordPress website? Dat kan met de hulp van Conversal. Er bestaat helaas geen magische knop om dit snel en eenvoudig te doen. Dankzij ons team van experts en webdesigners navigeren we jouw doorheen het hele migratieproces van Joomla naar WordPress. Van start tot oplevering kan rekenen op de expertise van Conversal.

Hoe werkt een migratie van Joomla naar WordPress precies?

Je website verhuizen is een enorme taak. Je kan niet beginnen zonder voorbereiding of een plan. Er kan heel wat verkeerd gaan als je dit verkeerd aanpakt of stappen overslaat om succes te garanderen. 

Hier krijg je een kort stappenplan van een aantal van de belangrijkste zaken als je wil overstappen van Joomla naar WordPress.

  • Het migratieplan opstellen: De eerste stap is om een plan op te stellen voor de verhuis van je Joomla site. Hier brengen we alle pagina’s in kaart en bekijken we de structuur van je huidige website. Zo zijn we zeker dat we niks over het hoofd zien.
  • UX en UI: Nog een belangrijke factor van je website zijn de gebruikerservaring (UX) en de gebruikersinterface (UI). Hier kijken we naar de samenstelling van je menu en hoe gemakkelijk het is voor gebruikers om te navigeren doorheen je site.
  • Bouwen van je nieuwe website: Met met ook op je oude Joomla website gaan we aan de slag met het bouwen van je nieuwe WordPress site. Hier houden we rekening met de ‘look & feel’ van je oude design. Zo blijft het voor je klanten een vertrouwde omgeving in een nieuw jasje.
Joomla naar WordPress overzetten

Waarom van Joomla naar WordPress omzetten?

Joomla is net zoals WordPress een systeem gebaseerd op open source software. Dit houdt in dat iedereen kan bijdragen tot het ontwikkelen en verbeteren van het CMS systeem.

Maar ondanks het feit dat vele ontwikkelaars zich inzetten om Joomla verder te optimaliseren, kunnen we vaststellen dat de snelheid van het ontwikkelen veel lager ligt in vergelijking met WordPress.

Door deze trage ontwikkeling ervaren Joomla gebruikers de lay-out achter de schermen als verouderd en weinig gebruiksvriendelijk. Het aantal Joomla websites is daardoor de laatste jaren blijven dalen. Minder dan 3% van alle websites wereldwijd maakt vandaag nog gebruik van dit CMS. Het CMS is bovendien niet zo veilig en biedt heel wat minder mogelijkheden naar zoekmachineoptimalisatie.

Overstappen van Joomla naar WordPress is hiervoor een geschikte oplossing. Wij helpen je graag bij het omzetten van jouw verouderde Joomla website naar WordPress.

Onze WordPress expertise

Als je op zoek bent naar een WordPress expert, dan ben je bij Conversal aan het juiste adres! Wij herprogrammeren jouw website volgens de recente WordPress standaarden. Wij hebben reeds 10 jaar ervaring in het maken van websites en webdesign op maat. Door onze jarenlange ervaring in het bouwen van WordPress websites mogen wij ons ondertussen experts noemen op het vlak van WordPress.

Joomla to WordPress

Wat is WordPress precies?

WordPress is het populairste open-source content management systeem wereldwijd. Dit CMS voorziet met meer dan 18 miljoen installaties zo’n 35% van alle websites die wereldwijd online staan.

De meeste web designers, programmeurs en online marketeers zijn zich terdege bewust van de voordelen van WordPress. Het CMS is namelijk:

  • Erg veilig
  • Gebruiksvriendelijk
  • Zoekmachinevriendelijk
  • Mobielvriendelijk (of responsief)
  • Altijd up-to-date

Bovendien biedt WordPress een breed gamma aan kwalitatieve plugins waarmee je extra functionaliteiten aan jouw website kan toevoegen. WordPress is dan ook geschikt voor ieder type website. Dankzij de ruime verscheidenheid aan WordPress thema’s ziet iedere website er toch weer anders uit. Bij Conversal kan je natuurlijk ook kiezen voor WordPress design op maat.

Wil je jouw verouderde Joomla website overzetten naar een hedendaagse WordPress website? Conversal helpt je graag! Wij zorgen ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de overstap. We zorgen voor de gewenste structuur, een prachtig design, de nodige plugins en extra functionaliteiten.

Met WordPress zijn de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt en onze experts staan voor je klaar!

Waarom kiezen voor WordPress?

Heb je nood aan een knappe website die alle resultaten haalt waar je van droomt? Die droom kan je alleen bereiken met een degelijk CMS (Content Management Systeem). Conversal zorgt ervoor dat jij een website krijgt die razendsnel laadt, die gevonden wordt door de verschillende zoekmachines en die jouw bezoekers een aangename, interactieve ervaring bezorgt.

Gebruiksvriendelijk
Gebruiks-vriendelijk

WordPress is een gebruiksvriendelijk systeem om jouw website op te bouwen, zowel voor jou als voor je bezoekers. Je beheert makkelijk zelf de inhoud van je website. Dat is een groot voordeel voor developers, marketeers, website beheerders en klanten!

Duurzaam

Het WordPress platform is continu in beweging. Vrijwilligers zetten zich wereldwijd in om het CMS verder te ontwikkelen, verbeteren en beveiligen. Het CMS wordt geregeld aan een grondige update onderworpen, wat er voor zorgt dat het platform erg veilig is.

Maatwerk website
Flexibel

WordPress is bijzonder flexibel. Moest het standaardpakket niet volstaan om aan jouw wensen te voldoen, dan kan je je website uitbreiden door gebruik te maken van verschillende plugins. Die WordPress plugins zorgen voor heel wat uitbreidingsmogelijkheden.

On page SEO optimalisatie
SEO vriendelijk

De WordPress interface beschikt over een SEO vriendelijke interface en structuur. Je mag ervan uit gaan dat het gebruik van WordPress een positieve invloed heeft op je online vindbaarheid. WordPress is ontworpen om je te helpen tanken in zoekmachines zoals Google.

Jouw website van Joomla naar WordPress overzetten?

Benieuwd naar de webdesign mogelijkheden?

Overschakelen kan al vanaf €995!

Aanpak bij de transformatie van Joomla naar Wordpress

Van Joomla naar WordPress: onze aanpak

Bij Conversal is onze aanpak vrij eenvoudig. Jouw website zal er, wanneer je klanten ze bezoeken, hetzelfde uitzien in de front-end. Achter de schermen vervangen wij het Content Management Systeem (CMS) naar WordPress. Dit is het standaardpakket dat wij aanbieden voor WordPress. Dat pakket bevat de nodige optimalisaties naar caching en zoekmachineoptimalisatie toe.

Hierdoor heb je meteen alle voordelen van een moderne WordPress installatie zonder een volledig nieuw design. Er wordt dus gezorgd voor een complete vernieuwing en modernisatie van het interieur, terwijl de gevel van jouw website als het ware dezelfde blijft.

Bij de transformatie van Joomla naar WordPress zorgen we voor een complete migratie van de complete inhoud van jouw website, inclusief beelden en tekst. Zo blijft de front-end van jouw website visueel ongewijzigd. De achterliggende code voor deze front-end wordt geoptimaliseerd door de bijhorende caching- en SEO tweaks.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een ander design te nemen, zeker wanneer je huidige website stevig verouderd is. In dat geval ontwerpen we een compleet nieuwe website voor je.

Conversal: WordPress webdesign bureau

Het Conversal team is gepassioneerd door alles wat met het web te maken heeft. Onze klanten voelen deze passie en daardoor groeien we jaar na jaar. Het team natuurlijk groeit met ons mee! Dit alles realiseren we zonder onze persoonlijke aanpak en excellente service op maat uit het zicht te verliezen!

Beloftes van Conversal

Meer dan 500 klanten gingen jou voor op weg naar digitaal succes. Wij komen je tegemoet in je wensen en noden. Dat doen we voor onze bestaande en nieuwe klanten. Met een slimme digitale strategie, een degelijke planning, een robuuste uitwerking en een blijvende opvolging helpen we je om digitaal te scoren.

Expertise in WordPress
Ruime expertise

Wij voeren jouw project uit van strategie, ontwerp tot programmatie en online marketing.

WordPress maatwerk
Maatwerk

Onze projectontwerpen zijn steeds volledig op maat. Bij Conversal ben je aan het juiste adres voor een service geleverd door experts.

Scoren In Google met WordPress
Scoren in Google

Alle Conversal websites voldoen aan de SEO-vereisten om online goed te presteren. Conversal is sinds 2016 officieel Google Partner.

Service na oplevering van jouw WordPress website
Service na oplevering

Onze helpdesk is elke werkdag bereikbaar tussen 8u30 en 17u00 voor verdere vragen over jouw project en/of website. Ook via WhatsApp!

Joomla transformaties uit ons portfolio

Onze klanten aan het woord

We laten het woord graag aan onze tevreden klanten. Hun reacties vertellen duidelijk waar het op staat.

Conversal helpt jou met het overzetten van

 

Veel gestelde vragen over WordPress websites

533