fbpx

Waarom kiezen voor WordPress?

Bij het bouwen van een nieuwe website kies je best voor een CMS of Content Management Systeem. Deze bouwsystemen voor websites zorgen ervoor dat je zelf makkelijk wijzigingen kan aanbrengen aan jouw website, zonder dat je daarvoor code hoeft te schrijven.

WordPress is één van die CMS systemen en we leggen je graag uit waarom je best kiest voor WordPress bij het realiseren van jouw website bij Conversal!

Wat is WordPress: korte geschiedenis

WordPress werd in 2003 ontwikkeld door Matt Mullenweg en Mike Little. Met verzamelde krachten bouwden ze een robuust systeem dat het voor gebruikers makkelijker maakt om zelf een blog te bouwen en onderhouden.

Het is een open-source systeem, wat betekent dat ontwikkelaars toegang hebben tot de broncode. Iedereen kan dus de code bekijken en er eventueel applicaties aan toevoegen of verbeteringen doorvoeren. En dat is één van de redenen waarom het CMS op korte tijd kon uitgroeien tot een vaste waarde in webdesign.

Doorheen de jaren werd het systeem steeds verbeterd en vandaag de dag is zo’n 35% van het hele internet gebouwd met WordPress.

Waarom vandaag voor WordPress kiezen als CMS?

Sinds de oprichting van Conversal hebben we verschillende CMS-systemen gebruikt om websites te bouwen. Zo passeerden Joomla, Magento, Drupal, Prestashop, …. allemaal de revue.

Sinds 2017 kiezen we echter consistent voor WordPress. Het is namelijk zo dat WordPress de meest gebruiksvriendelijke en kwalitatieve oplossing voor de meeste types websites voor ondernemers. Het CMS is bovendien ook makkelijk te integreren met verschillende marketing oplossingen.

Op dit moment zijn 90% van onze projecten met WordPress gebouwd en we leggen je graag uit waarom wij WordPress aanraden aan onze klanten.

1.      Het populairste CMS ter wereld

WordPress is het populairste CMS ter wereld. Zo’n 35% van alle bestaande websites werd gebouwd met WordPress. Dat zijn omgerekend 455 miljoen websites wereldwijd!

Doordat WordPress zo populair is, werken er ook dagelijks developers aan de ontwikkeling van nieuwe plugins, updates en verbeteringen. Je mag er dus van uit gaan dat WordPress niet zomaar zal ophouden te bestaan!

2.      Gebruiksvriendelijk zowel in front-end als back-end

Een WordPress website laten maken is niet alleen aantrekkelijk voor je bezoekers. Ook het dashboard waar je als eigenaar mee aan de slag gaat, is erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Het vraagt niet veel tijd om je weg te vinden in de verschillende functies en instellingen.

Jouw website laten maken bij Conversal? Goede keuze! Onze klanten krijgen bij de oplevering van hun nieuwe website een korte rondleiding in het dashboard. Daarna kunnen ze makkelijk zelf aanpassingen doorvoeren, foto’s toevoegen of een blogbericht publiceren.

3.      Goed te optimaliseren voor SEO en Google

Zoekmachines zoals Google hebben geen enkele voorkeur wanneer het over de bouwstenen van jouw website gaat. Of je website met WordPress gemaakt is of niet, maakt op zich dus geen verschil.

Wat wél interessant is, is dan WordPress de ideale basis vormt om aan SEO te werken. Het CMS biedt alle mogelijkheden om een website volledig te optimaliseren voor zoekmachines. Het is bewezen dat een goed geprogrammeerde WordPress website gemiddeld erg goed scoort in Google.

Er bestaan dan ook verschillende plugins, zoals de Yoast SEO plugin, die je hierbij helpen.

4.      Makkelijk te beveiligen

Het CMS kan erg goed beveiligd worden. Er bestaan een heleboel ijzersterke WordPress security plugins die wekelijks een update krijgen en erg veilig zijn in gebruik.

Met de juiste security instellingen en plugins kunnen we een WordPress website perfect beveiligen tegen hackers en cyber aanvallen. Ook de veiligheid en privacy van je bezoekers kan gegarandeerd worden. Zo kan je er zeker van zijn dat jouw website een veilige plek op het internet is, voor jezelf en je klanten.

Op onze eigen Conversal Cloud omgeving geven we je alle garanties voor een veilige, goed draaiende website.

5.      Kosten effectief

WordPress is een gratis en open source content management systeem. Je begint dus alvast met een degelijke basis die helemaal gratis is.

De plugins die nodig zijn om verschillende functies op een website te vervullen, zijn wel vaak betalend. Door de juiste plugins te selecteren en met elkaar te combineren, bekom je een kosten effectieve oplossing die exact doet wat jij wil.

6.      Te gebruiken met Alle bestandtypes en media

WordPress werkt probleemloos met allerlei verschillende bestandstypes en media. Je kunt dus zonder problemen een video afspelen op jouw website, ongeacht of het een .MP4, . AVI of ander formaat van video is. Ook afbeeldingen kunnen in alle formaten geïntegreerd worden: .JPG, .PNG, .GIF en nog veel meer!

Naast afbeeldingen en video bestanden kun je in WordPress ook andere bestanden integreren. Je moet natuurlijk wel rekening houden met legale formaliteiten en mag enkel bestanden publiceren waar je ofwel zelf eigenaar van bent, ofwel over gebruiksrechten beschikt om ze te gebruiken.

7.      Schaalbaar en flexibel

Wil je met een kleine website starten om later alles verder uit te bouwen? Ook dan is WordPress de perfecte oplossing. Het CMS laat toe dat je oneindig veel pagina’s en berichten toevoegt aan de website. Ook op gebied van functionaliteit kan een WordPress website makkelijk uitgebreid worden met plugins. Het systeem werkt erg modulair en je kan op ieder moment beslissen om wijzigingen door te voeren en items toe te voegen.

8.      Jouw eigendom

Wanneer we een WordPress website bouwen, krijg je meteen een niet-exclusieve gebruikerslicentie. Dat betekent dat de website jouw eigendom is. Je kunt ze verplaatsen naar een andere WordPress hosting of een ander domein, maar je kunt er ook voor kiezen om iemand anders de website te laten beheren.

Bij platformen als Wix of SquareSpace is dat niet het geval. Daar “lease” je een website en ben je afhankelijk van de grillen van het bedrijf. Zo kunnen ze plots de prijzen verhogen of kan de kwaliteit ineens achteruit gaan, zonder dat jij daar macht over hebt. Het is bovendien ook niet makkelijk om de items die je hebt toegevoegd aan zo’n website makkelijk terug te halen of te exporteren.

9.      Up-to-date met regelmatige verbeteringen

Dankzij de gigantische community die achter het WordPress CMS staat, wordt het systeem continu verbeterd en zijn er geregeld updates beschikbaar. Op die manier is je website altijd mee met de nieuwste ontwikkelingen en veiligheidsvoorwaarden.

De Conversal Care plans zijn een goede manier om jezelf te ontzorgen, want met een compleet onderhoudsplan zorgen onze techniekers ervoor dat jouw site altijd helemaal up-to-date is.

10. Geschikt voor ieder type website

Hoewel WordPress vroeger vooral door bloggers werd gebruikt, is het systeem tegenwoordig zodanig uitgebreid dat je er eender welk type website mee kan bouwen.

Wist je dat grote internationale spelers als BBC America en MTV News hun website met WordPress realiseerden? Ook de Mercedes-Benz website en de prestigieuze New York Times website zijn gebouwd op het WordPress CMS. Zo zie je maar dat WordPress een erg flexibel inzetbaar is.

11. Duurzame oplossing

De keuze voor WordPress is een duurzame oplossing. Dankzij de grote ondersteunende community en het grote aantal gebruikers kun je er zeker van zijn dat het platform zal blijven bestaan. Er zijn veel bedrijven die investeren in het platform en in de ontwikkeling van plugins en functionaliteiten.

Met een WordPress website zit je dus voor lange tijd goed en je mag er van uitgaan dat alle onderdelen van je website voor lange tijd ondersteund en verbeterd zullen worden.

Is WordPress altijd de juiste keuze?

Ieder project is anders en vraagt om een specifieke aanpak. In sommige gevallen bestaan er dan ook betere oplossingen dan het WordPress CMS.

Naast onze WordPress projecten bouwen wij ook applicaties binnen het Laravel framework wanneer we bijvoorbeeld een complete custom-interface moeten bouwen met tal van integraties en connecties met andere systemen. In sommige gevallen is de flexibiliteit en aanpasbaarheid van WordPress niet altijd een grote meerwaarde.

Twijfel je over de keuze van CMS?

Ben je niet zeker over de juiste keuze van CMS? We adviseren je graag bij je keuze en de benodigde technieken om jouw applicatie op maat te ontwerpen. Afhankelijk van de gewenste workflow geven we advies over de meest aanbevolen workframes voor je website.

Een eerste advies en offerte is bij Conversal altijd gratis. Het is ook mogelijk om een compleet strategisch adviestraject op te starten in de vorm van Solution Design. Hierbij schrijven we jouw toekomstig project van A tot Z uit. Contacteer ons voor advies omtrent de implementatie die het best past bij jouw doel.

533