Wilt u uw domeinnaam met een andere extensie beschermen voor 10 jaar?

Eigenaars van een domeinnaam worden soms gecontacteerd met die vraag via mail of telefoon. Ga er niet op in, dat is de boodschap.

Factuur van 200 euro?

Stel: je bent eigenaar van een domeinnaam met .be-extensie. Op een dag krijg je een telefoon of mail met de mededeling dat iemand dezelfde domeinnaam met een andere extensie (.com, .eu,…) wilde registreren. Het bedrijf dat je contacteert beweert je echter te kunnen behoeden voor dat probleem. Het kan de aanvraag tot registratie van de derde partij afwijzen. Alles wat je moet doen is via dat bedrijf zelf de domeinnaam met andere extensie aanvragen en beschermen. Maar dat zou dan wel voor een periode van 10 jaar moeten gebeuren. A rato van bijvoorbeeld 20 euro per jaar komt dat op 200 euro voor de hele periode. In één keer te betalen, uiteraard.

Lees verder onder de illustratie.

Waarom niet?

Heel wat eigenaars van een domeinnaam vragen zich af of ze niet beter op het aanbod ingaan. Dat is begrijpelijk, de uitleg van het bedrijf klinkt logisch. Wat als een concurrent met jouw domeinnaam (met andere extensie) klanten probeert te misleiden? Toch is de boodschap duidelijk: krijg je dergelijke vraag per mail of telefoon, ga er dan nooit op in. Waarom niet?

  • Achter deze vraag schuilt vaak een bedenkelijk bedrijf. Googel maar even de eigennaam uit de mail, veel kans dat je niemand met die naam vindt.
  • De praktijken van deze bedrijven zijn nogal slinks. De kans bestaat zelfs dat het niet jouw concurrent, maar wel het bedrijf zelf is dat de domeinnaam aanvroeg.
  • In de snel veranderende digitale wereld is 10 jaar een eeuwigheid. Waarom zou je dan een domeinnaam voor zo’n lange tijd vastleggen, terwijl je niet eens weet of je die echt nodig hebt?
  • Een bijkomende domeinnaam met andere extensie kan best nuttig zijn. Zo kan je jouw domeinnaam met .be-extensie aanvullen met bijvoorbeeld een versie met .eu- of .gent-extensie. Zo toon je aan dat je met jouw bedrijf Europees dan wel lokaal georiënteerd bent. Maar zo’n beslissing neem je best op basis van een goede analyse van jouw onderneming en de markt. Angst is daarentegen zoals vaak een slechte raadgever.

Wat dan wel?

Kies voor een betrouwbare service voor registratie en beheer van jouw domeinnaam en dat aan een correcte prijs. Bij Conversal bieden we die. Denk je eraan ook een domeinnaam met andere extensie te laten registreren? Contacteer ons gerust, wij bekijken graag welke extensie voor jou de meest interessante is. Bij ons gebeurt de registratie van domeinnamen altijd voor 1 jaar.