Ieders WordPress installatie wordt weer verfraaid met de prachtige helder rode ‘update’ notificatie. De recentste WordPress update met nummer 5.4 kreeg de naam Adderley, naar een beroemd muzikant.

Zoals je al kunt verwachten, zijn er verschillende wijzigingen doorgevoerd. Bij iedere update worden er een heleboel verbeteringen gedaan aan de WordPress Software. Ons oog viel deze keer meteen op de woorden: “Jouw fundamentele recht: Privacy”.

Jouw fundamentele recht: privacy

Privacy is een woord dat we iedere dag horen op kantoor. De privacy van onze klanten en website bezoekers is van groot belang. Als website eigenaar wordt er van je verwacht dat jij er alles aan doet om die privacy te garanderen. En de nieuwe WordPress 5.4 update helpt je daar een handje bij.

De privacy tools die beschikbaar zijn voor jouw WordPress installatie zijn namelijk een stuk duidelijker geworden. De interface is clean en de informatie die je er kunt halen is duidelijk geordend.

Persoonlijke data exports bevatten informatie over de sessies van de gebruikers en hun locatie. Deze data kun je binnen WordPress 5.4 makkelijk exporteren of verwijderen.

Andere interessante wijzigingen in de WordPress 5.4 update

Naast de privacy update, voorziet WordPress ook bij iedere update een verbeterde gebruikservaring. Deze keer werden deze wijzigingen doorgevoerd:

  • 2 nieuwe blokken in Gutenberg
  • Verbetering van de bestaande blokken
  • Strakkere gebruikers interface
  • Nettere navigatie
  • Snelheid: de editor laadt 14% sneller

Behalve de extra features die beschikbaar zijn voor WordPress gebruikers, voorziet WordPress ook extra tools onder de motorkap. Voor ontwikkelaars worden enkele processen verbeterd en onze WordPress developers zijn al helemaal in de ban van de extra tools.

Hulp nodig met jouw WordPress website?

Heb je hulp nodig met je WordPress installatie of zoek je een expert om jouw website op punt te stellen? Wij zijn gespecialiseerd in WordPress websites en hebben ervaring met het optimaliseren van websites naar de wensen van de klanten. Neem contact met ons op!

Test zelf hoe goed jouw website scoort!

Heb je 2 minuutjes de tijd? Test jouw website door onderstaand formulier in te vullen en kom de echte pijnpunten van jouw website te weten.

Jouw website is het belangrijkste kanaal voor het aantrekken van bezoekers. Start nu jouw GRATIS website scan en krijg onmiddellijk inzichten die het verschil kunnen maken!