PHP wat?

PHP zorgt voor de vertaling van je databasegegevens naar HTML en omgekeerd. Gebruik je een CMS-systeem als Drupal of WordPress? Dan maakt jouw website gebruik van deze scripttaal. De PHP software krijgt continu nieuwe upgrades om de veiligheid te blijven garanderen.

Waarom updaten?

In december 2018 stopt PHP met de ondersteuning van zijn oudere versies 5.6 en 7.0. Wat betekent dit voor jou? Deze PHP-varianten worden niet langer voorzien van veiligheidsupdates. Bovendien zijn ze minder efficiënt en langzamer dan de nieuwe PHP upgrades 7.2 en 7.3.

Hoog tijd dus om je PHP-versie te updaten!

Wat is er nieuw bij PHP 7.2?

  • PHP update 7.0 zorgde voor een enorme winst in snelheid, upgrade 7.2 werkt vooral op een betere veiligheid van je website en gegevensverwerking. Naast de grotere veiligheid zorgt de nieuwe versie ook voor een versnelling van 15 tot 20% ten opzichte van de versie 7.0.
  • In de PHP 7.2 upgrade zeggen we vaarwel tegen SSL. De benaming voor een versleutelde verbinding is veranderd naar TLS. Opgelet, want TLS 1.0 is in de nieuwste versie van PHP niet meer te gebruiken.
  • Naast deze twee nieuwigheden is er ook gewerkt aan een verbeterde workflow. De ‘Argument Type Declarations’ zijn verder uitgebouwd en je kan vanaf nu gebruikmaken van ‘trailing comma’s’ in alle soorten lijsten. Dit draagt allemaal bij tot een betere gebruikservaring.

Wat is er nieuw bij PHP 7.3?

PHP 7.3 werd op 6 december 2018 aan de wereld voorgesteld, ongeveer een jaar na PHP 7.2. Deze derde update in de PHP 7 reeks heeft opnieuw verschillende verbeteringen en nieuwe functies.

  • De syntaxisvereisten van Heredoc en Nowdoc, die helpen om ‘multi-line strings’ te maken, zijn bijvoorbeeld meer flexibel geworden. ‘Trailing commas’ kunnen nu ook in ‘function/method calls’.
  • De PCRE-extensie krijgt een upgrade naar PCRE2. De ‘count()’-functie van PHP 7.2 wordt aangevuld met een ‘is_countable()’-functie, die bepaalt of een variabele telbaar is of niet.
  • Eén van de meest populaire aanpassingen bij PHP 7.3, is dat je op een andere manier kan reageren op JSON-foutmeldingen bij ‘json_encode()’ en ‘json_decode()’, namelijk met de functie ‘JSON_THROW_ON_ERROR’.
  • Verder zijn er verschillende uitfaseringen en nog andere verbeteringen, die het geheel gebruiksvriendelijker maken.

Hulp nodig?

De nieuwe PHP upgrades volgen elkaar snel op. Daarbij is het belangrijk om te weten dat voor iedere nieuwe versie, een oude verdwijnt.

Check zeker of je installatie klaar is voor de nieuwe upgrade. Voor de nieuwste softwareversies van Drupal, WordPress en Joomla is er geen probleem. Heb je een oudere versie of een ander CMS-systeem? Dan moet je de compatibiliteit eerst testen, om problemen met je webshop te vermijden.

Zijn bovenstaande termen Chinees voor jou? Contacteer ons gerust voor meer info, wij helpen je graag verder. Ontdek onze verschillende webpakketten waarbij we het volledige beheer van je website of webshop onder onze vleugels nemen.