Goed nieuws voor ondernemingen die een oogje hebben op de buitenlandse markt. Flanders Investment & Trade voorziet namelijk een subsidie voor wie werk maakt van een meertalige website, webshop of social media.

Hoe krijg ik subsidies voor het bouwen van mijn website?

Met dit steunpakket wil het agentschap actief op zoek gaan naar bedrijven die hun digitale bedrijfscommunicatie in meerdere talen verschaft. De subsidie kan €3.000 tot zelfs €4.500 bedragen. Er wordt meer bepaald financiële steun beloofd voor onderstaande zaken;

  • meertalige websites of webshops
  • social media
  • bedrijfsfilms

Let wel: hieronder valt dus geen drukwerk of communicatie uitsluitend in het Nederlands. Ook technische handleidingen of vertaalopdrachten die geen groei beogen tellen niet mee. Niet onbelangrijk: de communicatie moet steeds vervaardigd worden door externe specialisten, zoals ons gedreven marketing team bij Conversal.

De subsidie is er voor KMO’s, ondernemersorganisaties en kamers van koophandel.

Subsidie voor website

Hoeveel bedraagt de subsidie voor mijn website?

Je moet voldoen aan een aantal voorwaarden : een Belgisch ondernemingsnummer, exploitatiezetel gevestigd in het Vlaams Gewest, in orde zijn met sociale en fiscale wetgeving, geen andere subsidies voor meertalige communicatie ontvangen, voldoen aan de Europese basisdefinitie van een KMO, gebruik van het ‘Flanders – State of the art’-logo enzovoort. Het doel van je digitale commerciële bedrijfscommunicatie is om zoveel mogelijk Vlaamse toegevoegde waarde te creëren!

Vink jij bovenstaande lijstje vlot af, dan maak je aanspraak op €3.000. Indien je sinds september 2005 minder dan vier subsidieaanvragen goedgekeurd zag bij Flanders Investment & Trade, kan het bedrag zelfs aandikken tot €4.500.

Flanders Investment & Trade

Waar breng ik de subsidie-aanvraag in orde?

Je kan de premies voor jouw website exclusief online aanvragen en dit ten laatste 7 kalenderdagen voor een extern agency aan de slag gaat met de meertalige communicatie. Daarvoor zijn twee zaken nodig: enerzijds een volledig aanvraagformulier, anderzijds een beoogde kostenraming of offerte(s) van de externe specialisten.

Lees gerust het volledige besluit van de Vlaamse regering eens door om op de hoogte te zijn van alle voorwaarden. Nadien kan je richting de portaalsite van Flanders Investment & Trade trekken om jouw aanvraag in te dienen. Conversal helpt je trouwens graag met advies op maat zodat je het beoogde online succes kan behalen.

Het agentschap streeft ernaar om je aanvraag binnen 60 dagen te behandelen en binnen de 6 maand een bedrag uit te keuren na goedkeuring.

Samen een strategie bedenken voor jouw onderneming?

Conversal helpt graag om de beste aanpak voor jouw project te bepalen. Als partner gaan we steeds voor advies op maat. Mik dus op digitale groei met focus op resultaat en behaal jouw online doelen!