DNS Belgium verzorgt het operationeel en administratief beheer van de domeinnaamzones .be, .vlaanderen en .brussels. Helaas registreert niet iedereen een domeinnaam om de juiste redenen. Met o.a. valse webshops proberen oplichters brave burgers om de tuin te leiden: de merkkledij die je online voor een prikje kon bestellen, zal jammer genoeg nooit geleverd worden. Wees dus te allen tijde op je hoede voor verhalen die te mooi klinken om waar te zijn.

 

DNS Belgium

DNS Belgium waakt mee over onze online veiligheid en trekt ten strijde tegen misbruikers van domeinnamen door de gegevens van nieuwe domeinnaamhouders te controleren. Tot voor kort gebeurde dat echter na de registratie. Als een houder de nodige informatie niet binnen de 14 dagen bezorgde, kon het domein worden ingetrokken. In die tussentijd konden fraudeurs wel al flink wat schade aanrichten, dus daarom gaat DNS Belgium nu preventief te werk. Wie vandaag een domeinnaam aanvraagt, wordt gescreend vóór de activering. Als daaruit blijkt dat je gegevens niet in orde zijn, word je om bijkomende bewijzen gevraagd. Bezorg je die niet of tonen ze onvoldoende de correctheid van je gegevens aan, dan wordt je domein niet geactiveerd. Je domeinnaam is op dat moment wel geregistreerd, maar (nog) niet bruikbaar.

Het voorbije jaar gebeurde deze controle op basis van steekproeven, maar in 2022 wil DNS Belgium de gegevens van elke nieuwe registrant controleren. Het verificatieproces voor particulieren wordt daarom vereenvoudigd met de mogelijkheid je gegevens te bevestigen via Itsme of je eID. Je zal er voortaan dus rekening mee moeten houden dat je niet altijd onmiddellijk aan de slag kan met een nieuwe domeinnaam.

 

Plannen om een nieuwe website te lanceren? Ga dan eerst na of je gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. Wij helpen je graag bij de vlotte registratie.