Als respons op de tijdelijke sluiting van duizenden bedrijven wereldwijd, geeft Google je nu de mogelijkheid om jouw bedrijfsinformatie te updaten. Je hebt momenteel een optie binnen Google My Business om jouw bedrijf te markeren als ‘tijdelijk gesloten’.

Met deze instelling komt Google My Business bedrijfsleiders tegemoet. Je kunt er namelijk snel en makkelijk je klanten mee informeren over de toestand van jouw winkel of onderneming.

Tijdelijk gesloten in Google My Business

Tijdelijk gesloten in Google My Business

Als eigenaar van een Google My Business account kan jij zelf de gegevens aanpassen die Google vertoont over jouw onderneming. Het is dus erg makkelijk om meteen je status te wijzigen naar: Tijdelijk gesloten.

Hiervoor log je in bij jouw Google My Business account en ga je naar informatie in de kolom aan de linkerzijde. Aan de rechterzijde kan je jouw zaak markeren als tijdelijk gesloten.

Wanneer je weer zicht hebt op de heropening van jouw zaak, kun je de gegevens net zo makkelijk weer aanpassen.

Is mijn Google My Business correct ingesteld?

Kom te weten of jouw GMB-profiel goed is opgezet en vraag nu gratis jouw audit aan. Wij screenen jouw bedrijfsvermelding en geven gerichte tips om jouw profiel te optimaliseren.

Bekijk als voorbeeld onze eigen GMB-audit hier.

Extra opties binnen Google My Business

De optie om jouw zaak te markeren als ‘tijdelijk gesloten’, is niet de enige mogelijkheid die Google My Business aanbiedt aan bedrijfsleiders. Je kunt ook makkelijk andere instellingen wijzigen.

Een gerichte update of post delen

Covid-19 update in Google My BusinessVia het Google My Business platform kan je momenteel ook een gerichte statusupdate delen over jouw onderneming. Maak gebruik van het nieuwe post type: ‘Covid 19’ om er zeker van te zijn dat jouw update opvalt tussen de gigantische stroom aan content die momenteel het internet overspoelt.

Klik bovenaan in jouw account op het tabblad ‘COVID-19-update’. Er verschijnt een nieuwe pagina waarin je jouw informatie kunt wijzigen. Op deze pagina kan je wijzigingen aan de werkwijze van jouw onderneming doorgeven, zoals een telefoonnummer waar klanten je kunnen bereiken en informatie over bestellingen en leveringen.

 

Openingsuren wijzigen

Openingsuren aanpassen in Google My BusinessHoewel de meeste ondernemingen tijdelijk gesloten zijn, kan er voor jouw onderneming ook een wijziging van de openingsuren doorgevoerd worden.

Hou rekening met de drukte!

Wijzigingen in bedrijfsinformatie binnen Google My Business worden manueel goedgekeurd door medewerkers van Google. En zoals je al kunt verwachten, draaien zij momenteel ook op thuiswerkers!

Hou er dus rekening mee dat de wijzigingen die je aanbrengt niet altijd meteen beschikbaar zijn voor bezoekers. Zo kunnen er momenteel bijvoorbeeld geen reviews geplaatst worden en kun je ook niet reageren op reviews die al aanwezig zijn in je profiel.

Beperkte verwerking van aanpassingen bij Google My Business tijdens Corona crisis

 

 

 

 

 

 

Google geeft momenteel prioriteit aan updates die gerelateerd zijn aan gezondheid en medische updates. Dat betekent niet dat jij jouw gegevens niet kan aanpassen. Het kan alleen eventjes duren voordat de wijzigingen zichtbaar worden.

Hulp nodig bij het opzetten van Google My Business?

Heb je hulp nodig bij het wijzigen van jouw gegevens in Google My Business of wil je graag wat meer informatie over hoe je jouw onderneming digitaal kunt laten groeien in deze moeilijke tijden? Neem contact op met onze marketing experts. Zij voorzien je graag van de nodige informatie over jouw online aanwezigheid!

Lees ook onze andere tips om deze lockdown te overleven: