Het werd al langer aangekondigd maar nu is het helemaal officieel: vanaf juni 2020 stopt Adobe met de support voor Magento 1, een populair platform voor webshops. Dit wil zeggen dat jouw webshop niet meer beveiligd zal zijn voor hackers en datalekken. Heb je een online winkel die op deze software draait dan moet je nu op zoek gaan naar een oplossing. En daarvoor stellen we je graag WooCommerce voor, een e-commerce platform met bijzonder veel mogelijkheden.

Het einde van Magento

Adobe wilde eigenlijk al langer de stekker uit Magento 1 trekken maar omdat er zoveel webshops zijn die op het platform draaien werd, na veel kritiek, toch beslist om de software tot juni 2020 te ondersteunen. Daarna valt het doek onherroepelijk over Magento 1.

Juni 2020 lijkt misschien nog even weg maar jouw professionele webshop is niet op enkele tellen naar een ander platform geconverteerd. Daarom is het nu het moment voor Magento-gebruikers om een oplossing te vinden. En daarvoor stellen we dus graag WooCommerce aan je voor, een erg flexibel platform voor webshops dat zeer goed combineert met het populaire WordPress en dat connecties met andere systemen mogelijk maakt.

WooCommerce voor jouw webshop

Vandaag is WooCommerce de oplossing voor wie op zoek is naar een webshop plug-in. Het platform heeft enkele bijzondere voordelen. Zo is WooCommerce gegroeid uit WordPress, het meest gebruikte CMS voor de websites.

Daardoor is de webshop applicatie ook heel goed te combineren met de andere plug-ins in WordPress, en dat zijn er enorm veel. Bovendien kunnen we jouw WooCommerce webwinkel volledig op maat bouwen. Dat mag je gerust letterlijk nemen: wie over de juiste knowhow beschikt kan de plug-in tot in de kleinste details aanpassen.

Net zoals WordPress zelf is ook WooCommerce heel gebruiksvriendelijk. Dat is belangrijk want zo kan je als eigenaar van een webshop heel eenvoudig content toevoegen of bewerken. Je hoeft dus niet over diepgaande IT-skills te beschikken om jouw site helemaal up to date te houden.

Hieronder alvast een voorbeeld van Fitnessking.

Zorg dat je gevonden wordt dankzij WooCommerce

Als eigenaar van een online winkel heb je er uiteraard alle belang bij dat je op het internet gevonden wordt. WordPress is daar het ideale platform voor omdat het zoekmachine optimalisatie (SEO) in het Content Management Systeem integreert. En omdat WooCommerce een WordPress plug-in is profiteer jij als gebruiker natuurlijk mee van dat voordeel. Zo krijg je tips en advies over hoe je jouw content beter laat scoren in zoekmachine resultaten.

Heb jij een Magento website en moet je op zoek naar een oplossing? Bekijk dan zeker de voordelen die WooCommerce voor je kan bieden. Laat je inspireren door onze referenties in e-commerce. Wil je er meer over weten of wil je jouw online project vrijblijvend bespreken met een specialist? Neem dan vandaag nog contact met ons op!