Update 8 september 2020: Aanvragen voor een subsidie voor Digitale Transformatieprojecten zijn niet meer mogelijk. Voor deze oproep is een totaalbudget van 2,5 miljoen euro voorzien. Er werden 150 dossiers ingediend, wat betekent dat de beschikbare middelen uitgeput zijn. Op basis van deze pilootprojecten bekijken we aan welke voorwaarden een structureel ondersteuningsprogramma moet voldoen.

KMO’s in Vlaanderen weten al langer dat digitaal het nieuwe normaal is. Niet alleen onze communicatie en ons koopgedrag gaat online, de digitalisering vindt ook zijn weg naar interne bedrijfsprocessen. Om onze bedrijven te ondersteunen bij hun digitale transformatie voorziet Vlaanderen in september en oktober 2020 een speciale subsidie-oproep.

Wat is digitale transformatie?

Digitale transformatie is veel meer dan een website laten maken of investeren in een webshop. Het gaat om het klaarmaken van het bedrijf voor de technologie van de toekomst. Met andere woorden: het optimaliseren van de bedrijfsprocessen volgens de toenemende digitalisering van de maatschappij.

Door te kiezen voor digitalisering maak je gebruik van veel meer beschikbare data in je bedrijfsvoering. Dat vergroot niet alleen je markt, je hebt ook meer tools in handen om diensten en producten te verbeteren en processen te vereenvoudigen. Digitale transformatie is dus essentieel voor bedrijven om in de toekomst duurzaam te blijven groeien.

Toch zijn er ook bij ons heel wat bedrijven die nog niet helemaal klaar zijn voor de digitale toekomst. Om onze economische en maatschappelijke slagkracht nu en later te versterken voorziet Vlaanderen een subsidie-oproep voor KMO’s die investeren in digitale transformatie.

Subsidies voor Vlaamse KMO’s

agentschap innoveren en ondernemenBedrijven die investeren in digitalisering en daarvoor ook gebruik maken van een externe adviesverlener kunnen in aanmerking komen voor de subsidie. Voorwaarde is wel dat de aanvraag wordt ingediend tussen 1 september en 31 oktober 2020.

 

 

 

Wie kan gebruik maken van de subsidie?

  • KMO’s gevestigd in het Vlaams Gewest
  • Je hebt de afgelopen 12 maanden geen KMO-groeisubsidie aangevraagd
  • Het ingediende project richt zich op de transformatie naar een data-driven organisatie
  • Je maakt gebruik van een externe dienstverlener waarbij expertise wordt ingekocht
  • Het gaat niet louter om de aankoop van een softwarepakket of investering in digitale veiligheid
  • indienen gebeurt voor 31 oktober 2020, 12u00

De subsidie dekt tot 50% van de investeringskosten, met een maximum van 50.000 euro. De uitgebreide voorwaarden vind je terug op de website van de Vlaamse Overheid.

Nog meer subsidies voor jou!

 

KMO-PortefeuilleNaast deze subsidie voor digitale transformatie kan je bij het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen ook terecht voor de KMO groeipremie. Die financiële ondersteuning helpt je bij investeringen die jouw bedrijf (digitaal) laten groeien. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van eenwebshop door een externe dienstverlener.

Conversal is bovendien erkend binnen de KMO-portefeuille. Daardoor kan je bij ons een (marketing) adviestraject volgen waarbij jij een uitgebreid rapport ontvangt met een concreet plan om digitaal te groeien. Tot 30% van de investering wordt door de Vlaamse Overheid terugbetaald.

Wil je graag meer weten over deze of andere premies die je online sterker maken? Neem vandaag nog contact op met één van onze digitale experten. Samen bespreken we jouw project.