fbpx

SEO copywriting

Copywriting is belangrijk voor een professionele website. Met goede copy vinden je bezoekers de informatie waarnaar ze op zoek zijn en gaan ze sneller over tot aankoop. Maar bovenal: SEO copywriting laat je website hoger scoren in de zoekmachines waardoor je meer potentiële klanten bereikt. Conversal is jouw partner voor professionele teksten die gevonden en gelezen worden.

Wat is SEO copywriting?

Wie op zoek gaat naar informatie over producten of diensten start zijn zoektocht meestal via Google. Hoe relevanter de inhoud van je website, hoe hoger je scoort in de zoekresultaten en hoe meer bezoekers je website krijgt. Met SEO copywriting zorg je er niet alleen voor dat je website scoort, je bezoekers zullen ook langer op je site blijven en sneller contact opnemen of kopen.

recensie verwijderen

Enkele voordelen van professionele SEO copywriting:

 • Hoger scoren in Google
 • Meer zichtbaarheid voor je bedrijf
 • Professionele uitstraling en meer vertrouwen
 • Meer klanten aan je binden

Zoekmachine optimalisatie

SEO copywriting is slechts een deel van de volledige zoekmachine optimalisatie voor je website. Een website laten maken bij Conversal? Dan heb je de garantie dat we er alles aan doen om jouw site goed te laten scoren bij Google.

 

 

On page SEO optimalisatie
WEBSITE STRUCTUUR

We geven je website een logische en heldere structuur en URL die makkelijk door Google wordt gelezen en begrepen. Dat helpt je aan een hogere ranking.

Grootte
PAGE SPEED

Je pagina’s worden geoptimaliseerd om snel te laden. Dat is niet alleen goed voor Google, het verbetert ook de gebruikerservaring bij je bezoekers.

Gebruiksvriendelijk
DOMEIN AUTORITEIT

Hoe meer waarde Google aan je pagina geeft, hoe hoger je scoort. Onze marketeers helpen je graag met het verhogen van jouw domein autoriteit.

SEO COPYWRITING

Met de juiste zoekwoorden, treffende teksten en duidelijke call to actions vullen onze copywriters jouw website in. Het resultaat? Meer bezoekers en meer verkoop.

Heb ik wel een copywriter nodig?

Niemand weet meer over jouw producten en diensten als jijzelf, dat is waar. Dus wie zou er beter geplaatst zijn om de teksten voor je website te schrijven? En toch zijn er veel valkuilen wanneer je zelf de content voor je webpagina’s schrijft.

Schrijven voor websites is een vak apart. Een professionele SEO copywriter maakt vlotte, correct geschreven teksten op basis van jouw input. Daarvoor volgen we een stappenplan:

 1. Zoekwoorden onderzoek: we gaan na welke zoekwoorden klanten meestal gebruiken wanneer ze op zoek zijn naar producten of diensten in jouw sector.
 2. Concurrentie analyse: we bekijken hoe jouw concurrenten (de websites die bij Google het hoogst scoren voor de relevante zoekwoorden) hun content hebben opgebouwd en waarom ze daarmee scoren.
 3. SEO copywriting: we schrijven teksten waarin we de meest gebruikte zoekwoorden verwerken en waarbij we jouw concurrenten een stapje voor proberen zijn.
 4. Jouw revisie: natuurlijk vragen we jou om de inhoud van de tekst nog even na te lezen. Zo zijn we zeker dat alle informatie correct is vooraleer de pagina online gaat.

Goede SEO content

Om goed te scoren in Google moet je content dus aan een aantal voorwaarden voldoen. Onze SEO copywriter houdt hier bij het schrijven van de teksten steeds rekening mee.

Technische optimalisaties website
ZOEKWOORD

Het relevante zoekwoord mag niet te weinig, maar ook niet te veel worden gebruikt. Het wordt mooi verdeeld over de paragrafen, de titels en de beschrijving van de pagina.

Content marketing
LENGTE VAN DE TEKST

Is de tekst te kort, dan zal Google hem moeilijker vinden. Is hij te lang, dan bestaat de kans dat je klant hem niet leest en daardoor de boodschap of call to action mist.

URL structuur
INTERNE LINKS

Door vanuit je tekst te linken naar andere relevante pagina’s op je site begrijpt Google veel beter de context en de logica in je website. Hoe beter Google je site snapt en hoe relevanter de inhoud, hoe hoger je scoort.

Waarom Conversal?

Meer dan 500 klanten gingen jou voor op weg naar succes. Daar heb je meteen onze belofte: wij komen koste wat kost tegemoet aan jouw noden. Dat doen we met de juiste strategie, planning, uitwerking en opvolging.

Webdesign bureau Conversal
Ruime WordPress expertise
RUIME EXPERTISE

Wij voeren jouw project uit van strategie, ontwerp tot programmatie en online marketing.

Website op maat
MAATWERK

Onze projectontwerpen zijn steeds volledig op maat. Een kwalitatieve website laten maken? Bij Conversal ben je aan het juiste adres.

Scoren In Google
SCOREN IN GOOGLE

Alle Conversal-websites voldoen aan de SEO-vereisten om online goed te presteren. Conversal is sinds 2016 officieel Google Partner.

Gebruiksvriendelijk
SERVICE NA VERKOOP

Onze helpdesk is elke werkdag bereikbaar tussen 8u30 en 17u00 voor verdere vragen over jouw project en/of website. Ook via WhatsApp!

SEO teksten laten schrijven

SEO copywriting houdt ook in dat je goede content op je pagina’s zet. Dat is content die lezers informeert, inspireert, boeit. En die lezers zijn potentiële kopers van jouw producten of diensten. Breng dus informatie die relevant is. Die kan je brengen op verschillende manieren:

Online marketing strategie
 • De homepagina
 • Landingspagina’s
 • Productomschrijvingen
 • Blogberichten
 • Testimonials
 • Pagina’s over jouw diensten
 • Wie zijn wij?
 • Vacatures
 • Contact
 • FAQ

Blogposts laten jouw website leven

Eén van de manieren om goede content op jouw website te brengen, is het regelmatig publiceren van blogposts. Uiteraard hanteert Conversal ook op jouw blog- of nieuwspagina de richtlijnen voor SEO copywriting.

Daarom is een blog op jouw website een goed idee:

 • Je laat zien dat je de expertise in huis hebt en dat je mee bent met de laatste trends.
 • Je creëert een aanleiding om nieuwe content te delen via sociale media en zo bezoekers naar jouw website te leiden.
 • Goed geschreven blogberichten kunnen hoog scoren in Google.
 • Met relevante blogberichten geef je lezers wat ze zoeken.
 • SEO copywriting als deel van jouw marketingstrategie.

Goede content staat nooit op zich. Met SEO copywriting draag je immers bij aan de doelstellingen van jouw online marketing. Daarom hechten we bij Conversal veel belang aan doordachte content. Bij het creëren van copy voor een website stellen we ons steeds enkele vragen:

 • Wat zijn de concrete doelstellingen van de marketing, de campagne, de website?
 • Wat zijn de doelstellingen van het bedrijf?
 • Wie is het doelpubliek?

Meer bezoekers bereiken met de juiste content?

Conversal is jouw partner!

WordPress SEO

Bij Conversal bouwen we het liefst websites op het WordPress platform. En daarin staan we sterk. Eén van de absolute troeven van WordPress zijn de vele nuttige plug-ins. Yoast SEO is er daar één van. Yoast zorgt voor het optimaliseren van elke webpagina voor zoekmachines.

Het advies in de Yoast SEO plug-in is erg handig, maar niet zaligmakend. Jij kent jouw doelpubliek beter, jij weet wat de doelstellingen van een webpagina zijn. Bij Conversal gebruiken we Yoast SEO dan ook met een gezond kritische geest.

 

SEO copywriting bij Conversal

Geen tijd, geen vlotte pen, benieuwd naar een andere benadering? Er zijn heel goede redenen om de copywriting op jouw website in handen te geven van specialisten. Je kan beroep doen op Conversal voor:

 • De volledige copy voor een nieuwe website
 • Periodieke blogposts
 • Landingspagina’s die zo hoog mogelijk scoren in Google
 • Opfrissing van bestaande copy
 • Optimalisering van de teksten die je zelf schreef
 • Offline copy

Meer halen uit je website met SEO Copywriting?

Vraag ons vandaag nog naar een vrijblijvend voorstel op maat!

533