Conversal werd het afgelopen jaar geconfronteerd met een consistente stijging van de externe leverancierskosten (software, nutsvoorzieningen, technische infrastructuur).

De inflatie zorgt er verder ook voor dat we op enkele maanden tijd vermoedelijk met een drietal indexeringen van de vaste lonen zullen geconfronteerd worden. Dit heeft ook gevolgen voor de uurtarieven van onze freelancers, die we het afgelopen jaar helaas ook hebben zien stijgen.

Hiernaast blijven we geconfronteerd worden met een schaarste op de arbeidsmarkt. Het is enkel mogelijk om de beste experts voor langere tijd aan onze firma te verbinden indien deze mensen goede voorwaarden in return krijgen. De “war for talent” is meer dan ooit actueel.

Update uurtarieven

Bovenstaande zaken zorgen er voor dat we ons genoodzaakt zien om per 1 januari 2022 onze uurtarieven aan te passen. Dit is de eerste aanpassing in 3 jaar van onze tarieven:

  • Junior uurtarief: € 65,00 excl. BTW
  • Standaard uurtarief: € 85,00 excl. BTW
  • Senior uurtarief: € 95,00 excl. BTW

In principe is voor alle werk het “standaard” uurtarief van toepassing. Indien dit niet het geval is, zal dit expliciet gecommuniceerd worden.

Update Conversal Cloud

Voor de prijzen van de reeds geregistreerde domeinen hebben we voor het eerst sinds 2011 besloten om onze prijzen te wijzigen. Dit omdat we ook hier de afgelopen 2 jaar verschillende keren met een prijsverhoging van onze leveranciers werden geconfronteerd.

De meeste domeinen worden € 5,00 duurder per jaar, de nieuwe tarieven zijn hier te raadplegen.