fbpx

Wat is een CTA?

CTA staat voor “Call-To-Action”. Het is een knop, link of zin die de gebruiker aanspoort om een specifieke actie te ondernemen, zoals het invullen van een formulier, het downloaden van een whitepaper, het aankopen van een product of het aanmelden voor een nieuwsbrief. Een CTA is bedoeld om de gebruiker te overtuigen om een actie te ondernemen en zo de conversie te verhogen.

Een CTA kan worden weergegeven in verschillende formaten, zoals een knop, een link, een afbeelding of zelfs als tekst. Het is belangrijk om de CTA op een opvallende plek te plaatsen, zodat de gebruiker deze gemakkelijk kan zien en erop kan klikken. Ook is het belangrijk om duidelijk te zijn over de actie die de gebruiker moet ondernemen, bijvoorbeeld “Aanmelden voor de nieuwsbrief” of “Koop nu”.

In een website of landing page zijn CTA’s een cruciale elementen om de gebruiker te overtuigen om de stap te zetten om een aankoop te doen, een formulier in te vullen of zich aan te melden voor een nieuwsbrief. Een aantrekkelijke en duidelijke CTA kan een grote impact hebben op de conversie-ratio van een website.

Definitie van een CTA.

533