We bekijken met z’n allen steeds vaker websites op mobiele apparaten. In 2018 werd wereldwijd meer dan 58% van de webpagina’s bezocht via een smartphone of tablet. En dat aantal blijft stijgen. Er is echter niets zo vervelend dan een website in desktopformaat bekijken op een smartphone. Heel veel informatie op één scherm, te kleine letters, niet handig in gebruik. Gelukkig kunnen we jouw website vandaag ook responsive maken. Daardoor past je site zich aan aan het toestel van waarop hij bezocht wordt. In dit blogbericht vertelt Conversal je er alles over.

Responsive design, wat is het?

Mobiele websites kennen we al een tijdje. Het zijn in feite aparte websites die bedrijven laten maken voor hun bezoekers op mobiele apparaten. Die afzonderlijke websites behoren nu tot het verleden. Vandaag heb je slechts één website die zich aanpast aan het apparaat van de bezoeker.

Responsive design heet dat. Een responsive website zorgt ervoor dat afbeeldingen, tekst, links en webformulieren steeds op de best mogelijke manier worden weergegeven. De klant krijgt de website te zien, aangepast aan de schermresolutie en aan het formaat van zijn toestel.

Als je dan weet dat we steeds meer op zoek gaan naar informatie op het internet via smartphones en tablets dan kan je je wel voorstellen dat een klant langer op een site blijft wanneer die responsive is.

Mobile first

Net omdat we mobieler worden is het goed om heel veel aandacht te schenken aan de mobiele layout van je website.

Het is logisch dat de homepagina op de mobiele versie van je site beperkter zal zijn dan die op je desktop. En dat geeft responsive design nog een extra voordeel: je kan de belangrijkste zaken voor jouw bedrijf in de verf zetten en de klant snel tot actie laten overgaan. Je mobiele website is als het ware straight to the point.

Een ander voordeel van een responsive website is dat ook Google er rekening mee houdt in de zoekresultaten. Een website die zich automatisch aanpast aan het gebruikte toestel scoort hoger in de zoekresultaten.

Een responsive website, ook voor mij?

Bij Conversal zijn we ons al langer bewust van het belang van een goede mobiele website voor jouw bezoekers. De website die wij voor je ontwerpen is steeds responsive en dat is belangrijk voor jouw uitstraling bij je doelgroep.

Onze klanten kunnen dus op beide oren slapen. Hun websites zien er overal picobello uit. Heb jij vragen over responsive design? Wil je een A tot Z begeleiding in de uitbouw van je site en wil je je klantenbereik verhogen door beter te scoren op het internet? Neem contact op met een van onze specialisten voor een vrijblijvend gesprek en een aanbod op maat.