Minister Crevits heeft een aanpassing in de KMO portefeuille goedgekeurd. Vanaf 1 december 2019 wijzigen de bedragen en percentages binnen deze steunmaatregeling voor kleine en middelgrote bedrijven.

Het steunpercentage en het maximumplafond kunnen ieder jaar gewijzigd worden en dit jaar daalt de subsidie.

De KMO portefeuille

De KMO portefeuille is een regeling van de Vlaamse overheid waarbij kleine en middelgrote bedrijven extra steun ontvangen in de vorm van subsidies. Op die manier krijg je als kleine ondernemer meer kansen om opleidingen te volgen en optimalisaties uit te voeren.

Je kan de overheidssteun uit de KMO portefeuille gebruiken voor gerichte opleidingen en marketing gerelateerde adviezen.

Ook interessante online diensten zoals de marketing scan en het strategische solution design vallen onder de KMO portefeuille.

Wat verandert er op 1 december 2019

Vanaf 1 december 2019 krijgen kleine ondernemingen nog slechts 30% steun van de overheid, met een plafond van 7.500€ per jaar. In het verleden was dat 40% en 10.000€.

Voor middelgrote ondernemingen voorziet de overheid 20% steun met een plafond van 7.500€. In het verleden kregen zij 30%, met een plafond van 15.000€.

Minister Crevits is van mening dat kleine bedrijven nog steeds meer steun kunnen gebruiken dan middelgrote ondernemingen en het verschil in percentage bleef dan ook behouden.

Wijzigingen in de KMO-portefeuille: wat betekent dit voor jouw onderneming?

Je hebt als KMO in 2020 nog steeds recht op een overheidssteun voor opleidingen en diensten die de kwaliteit van je bedrijf verbeteren.

Wil je nog gebruik maken van de gunstigere maatregel, neem dan snel contact op met Conversal.

Lees het volledige persbericht van Minister Crevits op de website van het Vlaamse Agentschap Innoveren & Ondernemen.