fbpx

Samen groeien, zorgvuldig bouwen ♻️

Duurzaamheid is de afgelopen jaren een veelbesproken onderwerp geworden, en terecht. Met de klimaatcrisis, een tekort aan grondstoffen en een opwarmende aarde heeft de algemene mentaliteit een opmerkelijke ommekeer gemaakt. Gelukkig maar! Iedereen wil nu zijn of haar steentje bijdragen, en bij Conversal delen we die overtuiging. Wij zetten ons in voor een positieve impact op het klimaat, de mensheid en de maatschappij. Samen groeien we en zetten we ons in voor het behoud van onze planeet en gemeenschap. Ontdek hieronder hoe Conversal zich actief inzet voor een duurzamere wereld.

Duurzaamheid in het hart van Conversal

In ons streven naar duurzaamheid werken we samen, denken we na en groeien we als één gemeenschap. ‘Samen groeien, zorgvuldig bouwen’ is een leuze waar we graag elke dag opnieuw naar voor gaan. Maar hoe passen we deze principes toe in de verschillende facetten van onze bedrijfsvoering

Klimaatbewuste acties

Duurzaamheid begint bij het overwegen van milieubewustere keuzes, die zelfs doorsijpelen in onze dagelijke beslissingen. Zo verwelkomen wij onze werknemers op een zo groen mogelijke manier.

Elektrisch rijden 🚘

Door te kiezen voor een volledig elektrisch wagenpark, maken we geen gebruik meer van de vervuilende en schaarser wordende brandstoffen.

Laadpalen 🔋

Met eigen laadinfrastructuur op ons terrein maken we elektrisch rijden niet alleen mogelijk maar ook gemakkelijk voor al onze medewerkers.

Duurzame mobiliteit 🚲

We stimuleren duurzame vervoerswijzen met speciale fietsenstallingen en een bedrijfsfietsleaseprogramma. Zo gaan we samen voor een milieubewuste en toekomstgerichte mobiliteit.

Verantwoorde consumptie en productie

Qua groene mobiliteit zit het al goed bij Conversal, maar daar stopt het niet. Zo zetten we onze schouders, samen met Recupel, onder een project waarbij oude laptops en andere oude kantoortoestellen worden ingezameld. Ook mogen onze medewerkers rekenen op zorgvuldig uitgekozen duurzame geschenken. Op deze manier hopen we onze mindset door te geven aan alle betrokken partijen.

Het lijkt misschien een kleine inspanning, maar ook bij het schoonmaken van onze kantoren denken we aan de planeet. We kiezen resoluut voor een groenere toekomst door gebruik te maken van ecologische poetsproducten. We zijn ervan overtuigd dat elke kleine stap de moeite waard is.

Niet alleen zorgen we ervoor dat onze medewerkers op een verantwoorde manier op hun werk toekomen, we willen ze natuurlijk ook zo gezond en vitaal mogelijk houden. Ken je het motto ‘One apple a day, keeps the doctor away?’ Wel, daar hebben we naar geluisterd! Zo voorzien we dagelijks gratis fruit, vers van de boer. Laat die vitamientjes maar komen!

Daarnaast maken we ook slim gebruik van duurzame methoden, zoals regenwater voor de toiletten. En alsof dat nog niet genoeg is, vergroten we ons milieubewustzijn door lokale groene stroom te gebruiken.

Waardig werk en economische groei

Nieuwe teamleden verwelkomen we in ons Startersteam-programma, waar ze worden ondergedompeld in onze waarden, normen en werkwijze. De technologie staat niet stil, mede met dank aan de lockdown is iedereen ondertussen bekend met de befaamde videocalls. Om efficiënter te werk te gaan en onnodige verplaatsingen te vermijden, maken we zoveel mogelijk gebruik van online meetings. We zijn bijgevolg ook grote fan van Microsoft Teams! Bovendien investeren we 20% van onze werktijd in kennisontwikkeling en -deling, waardoor we continu streven naar persoonlijke en collectieve groei.

Industrie, innovatie en infrastructuur 🚧

Binnen Conversal zetten we ons ook in voor duurzaamheid en innovatie binnen de industrie en infrastructuur. Onze innovatiemanager verkent voortdurend duurzame marketingoplossingen, zoals green hosting en website-optimalisatie. Daarnaast blijft onze toegewijde sustainibility werkgroep actief op zoek naar duurzame verbeteringen, waardoor we een positieve impact nalaten in onze branche.

Bevordering van Welzijn en Gelijkheid 🏳️‍🌈

Bij Conversal wordt de nadruk gelegd op gezondheid en welzijn door middel van thuiswerkmogelijkheden en flexibele werktijden, wat leidt tot een gezonde werk-privébalans en een levendige werkomgeving verrijkt met teamactiviteiten en een eigen wielerploeg. Daarnaast zet het bedrijf zich in voor de vermindering van ongelijkheid, met trots op een evenwichtige genderverdeling en het bieden van gelijke kansen aan iedereen door een anonieme eerste sollicitatiescreening en het gebruik van kleurentesten om diversiteit als een waardevolle troef te vieren en een harmonieus en efficiënt team samen te stellen.

opladende auto Conversal

Bouw mee aan een duurzame toekomst

Als gemeenschap bouwen we samen aan een duurzame toekomst, waar elke actie, hoe klein ook, bijdraagt aan iets groots. Wil je deel uitmaken van deze beweging? Ontdek onze vacatures en word een essentieel onderdeel van onze inspanningen voor een positieve impact op het klimaat, mens en maatschappij. Samen laten we duurzaamheid niet alleen een doel zijn, maar een levenswijze die we in al onze bedrijfsactiviteiten omarmen.

zonnepanelen dak conversal
zonnepanelen conversal
533