TM Benelux is een Brusselse onderneming die naar eigen zeggen ondernemers helpt bij de registratie van hun domeinnaam. Er rijzen echter vragen bij de betrouwbaarheid van hun diensten en recent kwamen zij op onze radar terecht nadat wij een mail met een frauduleus reukje aan konden bemachtigen. De kans bestaat dat ook jij zo’n mail ontvangt, dus raden we je aan om waakzaam te zijn.

TM Benelux benadert ondernemers met een verhaal dat een derde partij een quasi identieke domeinnaam wil laten registreren, zoals jouwonderneming.com in plaats van jouwonderneming.be.  TM Benelux is niet enkel zo “vriendelijk” om jou hiervan op de hoogte te brengen, ze geven je ook de mogelijkheid om die quasi identieke domeinnaam met voorrang te registreren. Je betaalt hiervoor beduidend meer dan de gangbare tarieven en bovendien binden ze jou meteen voor een periode van 10 jaar, zonder de garantie dat de domeinnaam effectief geregistreerd wordt.

Daarom luidt onze conclusie duidelijk: ga niet in op dit voorstel!

Ben je toch van plan een nieuwe domeinnaam te registreren, dan helpen wij je graag verder. Via Conversal Cloud vind je het overzicht van onze tarieven, een domeinnaam is bij Conversal steeds jaarlijks opzegbaar.

Wil je jouw merk, product of design beschermen, dan raden we je aan het te registreren bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom.