fbpx

Concurrentieanalyse

Bij een concurrentieanalyse brengen we jouw directe en indirecte concurrenten in kaart. Door te weten wat ze goed (en niet goed) doen, kunnen we:

  • Jouw online positie ten opzichte van deze concurrenten inschatten en realistische verwachtingen vooropstellen
  • Inzicht krijgen in het type doelpubliek van jouw concurrenten, de zoekwoorden waarop zij zich richten, de kanalen die ze gebruiken, …
  • Begrijpen welke succesvolle ideeën collega’s reeds geïmplementeerd hebben en overwegen om bepaalde zaken gelijkaardig aan te pakken

Hoe kunnen we de concurrentieanalyse aanpakken?

Initieel bespreken we met onze klant de concurrenten die zij zelf reeds kennen. Daarna voegen we zelf ook bedrijven toe die in het eerder gevoerde keyword onderzoek naar boven zijn gekomen.

Hierna stellen we een “shortlist” van concurrenten op en voegen we deze toe aan onze software, Waardoor we inzicht krijgen in de succesfactoren en strategie van deze bedrijven:

  • Websiteprestaties: hoe goed scoren deze websites qua gebruiksvriendelijkheid, snelheid en techische optimalisatie?
  • Keyword- & linkanalyse: op welke zoekwoorden richten concurrenten zich? Hoe ziet het linkprofiel van de website in elkaar?

Concurrentieanalyse

  • Backlinkprofiel: welke websites linken naar concurrenten? Liggen hier opportuniteiten voor ons?

Concurrentieanalyse Backlinks

  • Social monitor: hoe scoren concurrenten op de sociale netwerken? Hoe regelmatig plaatsen ze updates, welke soort content gebruiken ze en waarover praten ze?

Hoe kunnen wij jou helpen?

Heb je al een website of staat jouw project nog in zijn kinderschoenen? Graag bespreken we met jou de huidige situatie en die van jouw concurrenten.

Vraag advies aan onze experten. We kijken ernaar uit om het project vrijblijvend met jou te bespreken.

Mijn concurrentieanalyse aanvragen

Dankzij de analyse van directe- en indirecte concurrenten verstevigen we jouw positie.

533