Linkbuilding

Als Google Partner laten we uw organisatie online scoren. Onze experts zijn continu bezig om uw website te optimaliseren en te promoten via een professionele webmarketing campagne.

Linkbuilding

Linkbuilding maakt deel uit van zoekmachineoptimalisatie. Het aantal links dat via andere websites naar de uwe leidt, is een belangrijke factor bij het bepalen van uw ranking in de zoekresultaten.

Daarbij moet ook een onderscheid gemaakt worden tussen kwaliteit en kwantiteit. Kwalitatieve links kenmerken zich door:

 • Relevantie: de externe webpagina behandelt hetzelfde onderwerp of thema
 • Autoriteit: de externe webpagina heeft een zekere reputatie of is bv. veelbezocht

Kwalitatieve linkbuilding laat u hoger ranken

Sinds de Google Penguin update in 2012 is er qua linkbuilding heel wat gewijzigd. Tot voor deze update kon u via een groot aantal (aangekochte) links uw website hoger laten ranken, zelf al hadden deze niets met uw organisatie of sector te maken.

Die tijd ligt dus al even achter ons, en vandaag de dag is het van belang om enkel voor kwalitatieve links te gaan. Zoniet riskeert u om meer slecht dan goed te doen aan uw webmarketingcampagne.

De toekomst van linkbuilding

Linkbuilding is dus geen evidentie meer anno 2016. Hoe kan u dan nog aan kwalitatieve inkomende links geraken?

 • Kwalitatieve content: content die interessant en relevant is zal snel online gedeeld worden, en zo ook links verkrijgen op andere websites en forums. Dit kunnen blogberichten zijn, maar ook volledige whitepapers of zelfs online videos.
 • Gastbloggen: u kan als gastschrijver content brengen op een andere website, waarbij u in ruil een link naar uw eigen website vraagt.
 • Vraag om links: vraag vrienden, relaties, leveranciers en klanten om een link. Dat kan op allerhande originele manieren, dat kan betalend of gewoon in ruil voor een link terug. Een groot online en offline netwerk speelt daarbij een belangrijke rol.
 • Interne linkbuilding: dit wint steeds meer aan belang. Zo kan u op bepaalde landingspagina's doorlinken naar pagina's dieper in uw site-structuur, waardoor die aan relevantie inwinnen en hoger zullen ranken.

Conclusie: pas op met linkbuilding!

Zoals u kan lezen blijft linkbuilding van essentieel belang, maar houdt het ook héél wat gevaren in wanneer het op een verkeerde manier wordt aangepakt. Vertrouw daarom op een professionele partner zoals Conversal. We helpen u graag verder!

 

 

contacteer ons

Bespreek met ons uw project en ontvang een
vrijblijvend voorstel

Graag een analyse van uw huidige website? Of heeft u plannen voor een project en
wenst u deze te bespreken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak!

 • 053 222 333
 1. Voornaam*
 2. Familienaam
 3. E-Mail*
 4. Telefoon*
 5. Bedrijf
 6. Bericht*
 7. Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.

Laatste tweets van @Conversal