EMSP

European Multiple Sclerosis Platform

EMSP is de grootste organisatie voor personen met Multiple Sclerose in Europa en biedt ondersteuning aan MS patiënten en zorgverleners.

De opdracht

Op de website van EMSP kunnen patiënten en professionals informatie vinden of in contact komen met elkaar.
De website bundelt alle informatie over de verschillende zorgverleners en instanties in elk land van Europa.
Het is dan ook erg belangrijk dat leden uit heel Europa de website makkelijk kunnen vinden en gebruiken.

Daarnaast wou EMSP graag enkele extra functionaliteiten geïntegreerd zien die een belangrijke meerwaarde kunnen bieden aan bezoekers: een informatieve bibliotheek, een buddy systeem, een event kalender…

Wat we deden

Conversal zorgde voor een complete website op maat, met alle nodige functionaliteiten. Alle informatie uit de vorige website werd mee gemigreerd naar het nieuwe platform.

De EMSP-website is overzichtelijk en toegankelijk. Leden kunnen erg gemakkelijk een profiel aanmaken en zo gebruik maken van het online forum en het buddy systeem waarbij ze contact kunnen leggen met andere gebruikers.

EMSP-leden hebben bovendien toegang tot verschillende praktische documenten in de media bibliotheek. Daarnaast kunnen ze ook de evenementenkalender bekijken en zich vlot inschrijven om deel te nemen aan een event.

Een functionele website zoals die van EMSP.org?

Voor extra gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid werd de website ontwikkeld in een lichte (light) en donkere (dark) variant, waartussen de gebruikers kunnen kiezen.
Als hoofdtaal werd gekozen voor het Engels, zodat de site toegankelijk is voor mensen uit de hele wereld.