Carta Historica

Na jaren verzamelen van oude unieke kaarten, heeft de Heer De Peuter een zeer grote verzameling opgebouwd die hij wil delen aan de hand van het internet. Via de webshop kan je deze  interessante kaarten van oude werelden ontdekken. Bij het bezoeken van deze webshop wordt de jarenlange passie voor oude en unieke kaarten doorheen de geschiedenis duidelijk.

De opdracht

Deze webshop zonder afrekenfunctionaliteit kreeg een design aangemeten dat perfect past bij de inhoudelijke context van de website. In ontwikkeling werd met nodige zorg en aandacht rekening gehouden met volgende eisen:

  • Verschillende manieren van zoeken/filteren (mapmakers, regio, …)
  • Weergave van de kaarten
  • Custom zoom functie
  • Opzetten van een blog
  • Opzetten van een podcastpagina

Conversal zorgde voor een professionele CMS-website (Content Management System), wat betekent dat de inhoud van deze website op een gebruiksvriendelijke manier zelf kan worden aangepast. Verder werd ook de huisstijl en het logo door Conversal verricht.

De website moest vooral zorgen dat mensen van over heel de wereld deze unieke collectie van antiek kaarten kan zien, daarom werd de website in de Engelse taal opgesteld.

Om na lancering deze markt aan te boren en de verkoop te stimuleren hebben wij een marketingscan uitgevoerd. Om zo te bepalen welke marketingstrategie geschikt is.

Wat we deden

WordPress website laten maken carta historica