Marketing Scan: analyse, strategie en planning

Hoe goed ben jij online bezig? Met onze digitale marketing scan kunnen we dat analyseren voor jouw website en je andere online kanalen.

Maar een marketing scan maakt vooral ook duidelijk wat je kan doen om in de toekomst digitaal te groeien.

 • Online marketing

Waarom een Marketing Scan?

Met een marketing scan analyseren we jouw bedrijf op de verschillende aspecten die een invloed hebben op jouw online succes. Dat kan ons belangrijke inzichten verschaffen in de huidige situatie en het toekomst-potentieel van uw onderneming.

Daarna maken we een strategische oefening die de basis vormt voor een doordacht, efficiënt en budgetvriendelijk digitaal project. Wij zijn erkend door de KMO-Portefeuille waardoor je steeds beroep kan doen op ons correct en onafhankelijk advies. Bovendien heb je de volledige keuzevrijheid over de uiteindelijke uitvoering van het project. Er zijn geen verdere verplichtingen en – mocht je dat willen – kan het project ook door een ander bedrijf worden uitgevoerd.

Kies je voor een online marketing campagne bij ons dan werken wij ons – dankzij de scan – snel in jouw bedrijf in. Zo kunnen we samen digitaal groeien.

De voordelen

 • Je krijgt van ons een uitgeschreven analyse van jouw marketing scan.
 • Onze marketing experten maken de benodigde tijd voor je vrij. Een individuele analyse dus, geen standaard adviezen.
 • We bundelen alle verworven informatie in een leesbaar document en geven onafhankelijk en gespecialiseerd advies.
 • Mogelijke risico’s brengen we op voorhand in kaart om onaangename verrassingen te vermijden.
 • We bezorgen je een exacte prijsopgave zonder addertjes onder het gras.
 • Tijdens de opvolgingsmeeting bespreken we de resultaten en verduidelijken waar nodig. Uiteraard zijn we ook voor en na de meetings beschikbaar voor al je vragen.

Onderdelen van de marketing scan

Iedere marketing scan is een individueel onderzoek en dus helemaal afhankelijk van jouw specifieke noden en wensen. Hoe we de scan opbouwen leggen we vast bij een eerste kennismakingsgesprek. We leren jouw bedrijf of organisatie kennen en bespreken welke online strategieën er best bij jouw onderneming passen.

Kennismakingsgesprek voor de scan

Wanneer we voor jouw aan de slag gaan met de marketing scan willen we je bedrijf of organisatie door en door kennen. Daarom houden we een verkennend gesprek waarin we op basis van een intake vragenlijst jouw doelstellingen leren kennen en bepalen welke onderdelen van de marketing scan belangrijk zijn om die te behalen.

Een marketing scan om nog beter online te scoren!

Contacteer ons vrijblijvend en ontdek hoe jouw bedrijf er beter van wordt.

Contacteer ons

Tijd voor analyse

In een tweede stap analyseren we de verschillende online parameters die relevant zijn voor jouw onderneming om online te kunnen groeien. Daarbij hebben we vooral aandacht voor:

 • Website: hoe scoort jouw website scoort op vlak van User Experience, SEO, … .
 • Keywords: het zoekwoorden onderzoek bepaalt welke keywords relevant zijn voor jouw producten of diensten. We analyseren hoe vaak op die woorden wordt gezocht en hoe we ze best op jouw site verwerken.
 • Informatie architectuur: op basis van de bestaande website en het keyword onderzoek bekijken we de structuur die we dan opnieuw tekenen met een geoptimaliseerde sitemap en wireframes.
 • Doelgroep: we definiëren jouw doelgroep en stemmen je marketingstrategie daarop af. (customer journey mapping, persona’s)
 • Kanalen: We bekijken welke marketing kanalen je vandaag gebruikt en of die aansluiten bij de doelgroep. (SEO, SEA, Social Media, Mailing, …)
 • Concurrentie: we verzamelen informatie over de online zichtbaarheid van je belangrijke concurrenten. Zo kunnen we bepalen waar jij het verschil met hen kan maken!

Marketing strategie en implementatie

We leggen een strategie vast in een plan dat de blauwdruk zal zijn doorheen jouw marketingcampagne.

 • Doelstellingen: we stellen SMART online marketing doelstellingen op en verduidelijken daarin de rol van digitale campagnes.
 • Kanalen: we adviseren je over een specifieke aanpak en kanalen die afgestemd zijn op jouw doelgroep en de fase in de customer journey.
 • Content: we stellen specifieke content voor die je kan inzetten voor je targeted campagnes.

Terugkoppeling en overleg

Alle inzichten die we uit de marketing scan halen leggen we aan jouw voor in een leesbaar document. Zo weet jij precies hoe je verder aan de slag kan gaan met je online marketing campagne.

We nodigen je uit voor een feedback gesprek waarin we onze bevindingen aan je toelichten en vrijblijvend voorstellen doen om samen verder te werken.

Wil je na de marketing scan verder beroep op ons doen voor jouw online campagnes? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Laat online marketing geen zorg, maar net een oplossing zijn

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met ons en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Contacteer ons

Digital branding dankzij Conversal

Potentiële doelgroepen bereiken met sociale media campagnes is natuurlijk een effectieve manier om jouw bedrijf in de kijker te zetten. Maar dat is niet voldoende want met de juiste campagne trek je nieuwe bezoekers naar je website en die moeten natuurlijk een goede eerste indruk krijgen. Een mooie, professionele website straalt vertrouwen uit en houdt bezoekers langer op jouw webpagina’s.

Bij ons kan je ook terecht voor je volledige huisstijl, van logo-ontwerp tot communicatie templates en natuurlijk webdesign. Samen met ons bouwen aan jouw corporate identity? Neem dan zeker contact met ons op!

Bespreek jouw project

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul vrijblijvend het formulier in en we nemen snel contact op.

 • Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.